Sök
Stäng denna sökruta.

Flera SeQF godkända utbildningar

SeQF godkända utbildningar är det senaste sättet för oss att erbjuda kvalitetssäkrade utbildningar till våra elever. Flera av Cadys distansutbildningar har nu blivit bedömda och godkända av Myndighet för yrkeshögskolan (MYH) för nivåplacering i SeQF.

SeQF godkända utbildningar är det senaste sättet för oss att erbjuda kvalitetssäkrade utbildningar till våra elever. Flera av Cadys distansutbildningar har nu blivit bedömda och godkända av Myndighet för yrkeshögskolan (MYH) för nivåplacering i SeQF.

Men vad innebär det egentligen? Här kan du läsa mer om Cadys nyaste SeQF godkända utbildningar samt vad nivåplaceringen i SeQF innebär.

SeQF och EQF

SeQF är Sveriges referensram för kvalifikationer och ingår i EQF vilket är den europeiska referensramen för kvalifikationer. I Sverige så är det Myndighet för yrkeshögskolan (MYH) som står bakom godkännandet av utbildningar för nivåplaceringen.

Om en utbildning har en kvalifikationsnivå i SeQF så har den även samma nivåplacering i EQF. Det innebär att du som elev kan lättare förflytta dig mellan och få ett arbete i de länderna som ingår i EQF.

Utbildningsbevisen för Cadys godkända utbildningar kommer att innehålla SeQF-stämpeln och då kan arbetsgivare i Sverige och även utomlands se att din utbildning upplever till den SeQF nivån som den är placerad i.

Innehållet i SeQF godkända utbildningar från olika skolor kan variera något så det är alltid bra att kolla på vad du kommer att läsa så att det passar vad arbetsmarknaden vill ha och vad du vill arbeta med.

Blogg 2022-12-04 SeQF godkanda utbildningar bild 2

Nu flera SeQF godkända utbildningar hos Cady

Cady har ansökt om att nivåplacera ett antal distansutbildningar. Sedan oktober 2022 har MYH godkänt dessa utbildningar enligt SeQF kvalifikationsnivå 5:

Cadys distansutbildning till socialpedagog är även SeQF kvalifikationsnivå 5 sedan tidigare.

SeQF kvalifikationsnivå 5 är likvärdig en yrkeshögskoleutbildning på eftergymnasial nivå. Det innebär att om du läser hos oss eller en yrkeshögskola så kommer din utbildning att vara likvärdig.

Vi har även ansökt om att få flera SeQF godkända utbildningar och förväntar även positiva besked för dessa. Håll utkik på vår hemsida och sociala medier då vi uppdaterar allt efter vi får beskeden.

SeQF godkänd utbildning: HR-specialist

Utbildningen till HR-specialist ger dig kunskaper och kompetenser för att kunna arbeta med många olika HR frågor. Innehållet är gedigen och motsvarar 2½ år, mycket mer än de flesta andra utbildningar, vilket innebär att du får en bredd i en och samma utbildning.

Du kan arbeta inom specifika områden eller med samtliga HR frågor hos ett företag. Du kan även jobba som rekryterare eller som konsult. Vill du veta mer om detta spännande yrke och vad du kommer att lära dig när du läser denna utbildning? Kika gärna på utbildningssidan.

SeQF godkänd utbildning: Kognitiv beteendeterapeut

När du läser till kognitiv beteendeterapeut hos Cady så får du en gedigen utbildning som förbereder dig för att kunna arbeta med dina egna klienter direkt efter avslutad utbildning. Du behöver inte ha tidigare erfarenhet eller annan kunskap utan du får allt som behövs under utbildningen. Du får även praktisk erfarenhet genom att arbeta med dina egna klienter i s.k. sessioner. I dessa tränar du på arbetet som terapeut så att du kan känna dig bekväm i din nya roll.

Efterfrågan för kognitiv beteendeterapeuter och även denna kunskap är stor och finns i många olika yrkesområden. Du kan även läsa denna utbildning för att få kompetensen som KBT för att använda i en annan yrkesroll såsom socialpedagog. Känner du att denna utbildning skulle vara något för dig? Här på utbildningssidan kan du läsa mer om den.

SeQF godkänd utbildning: Barnskötare med inriktning socialpedagogik

Det finns stora brister i personal inom barnomsorgen och efterfrågan efter utbildning för att kunna få en fast tjänst är stor. Cadys distansutbildning till barnskötare med inriktning socialpedagogik ger dig de kunskaperna och kompetenser som du behöver för att kunna arbeta som det och även ger dig möjligheten till en fast tjänst. Det är så klart alltid arbetsgivaren som bestämmer vilka krav de har för att du ska kunna få en fast tjänst, så kolla gärna med din arbetsgivare om du är nyfiken om hur du ska göra.

I utbildningen ingår det även socialpedagogik vilket är en mycket eftertraktad kompetens när du jobbar med barn och ungdomar. Med denna kompetens har du en fördel över andra jobbsökande och du blir även mer konkurrenskraftig när du söker jobb.

Om du behöver kompetens som barnskötare och vill utbilda dig så kolla gärna på Cadys distansutbildning. På utbildningssidan kan du läsa allt om den och ansöka.

SeQF godkänd utbildning: Socialpedgog

Socialpedagog har en mycket bredd spann över flera olika yrkesområden, alltifrån HVB-hem till skolan och även inom Kriminalvården. Det finns mycket goda möjligheter att kunna jobba som socialpedagog då bristerna i utbildad och kunnig personal är stora. Därför valde Cady att börja med socialpedagog som den första utbildningen att nivåplacera.

Sedan hösten 2021 så har Cadys distansutbildning till socialpedagog varit godkänd enligt SeQF kvalifikationsnivå 5. Under året som har gått så har det varit mycket bra feedback både från elever och arbetsmarknaden vilket påvisar att SeQF är det rätta steget att ta framöver.

Denna utbildning motsvarar 2½ år vilket är 6 månader längre än de flesta andra utbildningar och även vad de flesta arbetsgivare har som krav. Detta tillsammans med SeQF stämpel ökar dina chanser till att få just det jobbet som du vill ha. Om du vill veta mer om detta givande yrke kolla gärna på utbildningssidan.

Blogg 2022-12-04 SeQF godkanda utbildningar bild 3

Varför det är bra med SeQF godkända utbildningar

Med en SeQF utbildning som är godkänd av MYH så får du som elev ytterligare en kvalitetssäkring för din utbildning. Den är då likvärdig andra statliga utbildningar som placeras i och har samma nivå.

Det innebär att arbetsgivare förstår och kan lättare jämföra vad du har läst. Då vet de att du har fått de kompetenser och kunskaper som krävs för att arbeta inom det yrket som du har utbildat dig till. Detta ökar dina chanser att få just det jobb som du vill ha och du blir även mer konkurrenskraftig på arbetsmarknaden.

För dig som tidigare elev

Om du redan har läst färdigt din utbildning hos Cady så kan det finnas möjligheten att få ett kompletteringsintyg eller komplettera för att få ett utbildningsbevis med SeQF stämpeln. Vad du kan få är beroende på när du läste färdigt och vilken version av utbildningen du har läst.

Om du har till exempel läst en äldre version av utbildningen kan du betala en kostnad och läsa till de delkurserna som har tillkommit för att du ska få den kunskapen som du behöver enligt den SeQF kvalifikationen. Det innebär att du kommer att följa våra valideringsrutiner såsom om du skulle läsa en helt ny utbildning. Du validerar bort de delkurserna som ingår i både och är likvärdiga till de som krävs för att få SeQF kvalifikationen. Då läser du endast de delkurserna som finns kvar.

För att få veta om du kan få ett kompletteringsintyg eller utbildningsbevis samt vad som krävs och den ev. kostnaden kontakta gärna vår skoladministratör så kan hon hjälpa dig vidare.

Rulla till toppen

NYHETSBREV

Registrera dig för att få senaste nyheter och information!