Sök
Stäng denna sökruta.

Cady följer sin vision

Cadys vision om lust att lära – möjlighet att lyckas är företagets värdegrund. Vi brinner för utbildning - utbildning åt alla som vill ta sig ett steg längre mot sin framtid till sitt drömyrke.

Cadys vision om lust att lära – möjlighet att lyckas är företagets värdegrund. Vi brinner för utbildning – utbildning åt alla som vill ta sig ett steg längre mot sin framtid till sitt drömyrke.

Denna vision genomsyrar hela vår verksamhet från daglig drift till utveckling till vårt systematiska kvalitetsarbete. Allt vi gör präglas av vår vision och vi tror stenhårt på att alla ska kunna utbilda sig och utvecklas bara de har viljan och lusten att satsa på sig själv och sin framtid.

Flexibilitet är en av våra viktiga hörnpelare

Att läsa på distans hos oss ger dig möjlighet att forma utbildningen utifrån din livssituation här och nu. Även om den ändras under utbildningens gång.

Våra elever har väldigt olika bakgrund och livssituationer:

 • Vissa behöver utbilda sig på distans samtidigt som de jobbar heltid för att kunna få ett fast arbete.
 • Andra vill kunna utveckla sig själv under sin föräldraledighet.
 • Några har fastnat i sitt nuvarande jobb och väljer att byta bana till ett helt nytt yrke som de verkligen brinner för.
 • En arbetsgivare behöver skicka en grupp av sina anställda för en gemensam utbildning.
 • En annan arbetsgivare vill ha skräddarsydda utbildningar för individuell kompetensutveckling.

Det är du som bestämmer över dina studier – du kanske vill läsa mycket den ena veckan men inte har någon tid alls veckan därpå och det går alldeles utmärkt! Det finns inga fasta datum för att du ska göra inlämning av dina uppgifter utan det bestäms av din egen lästakt.

Denna flexibiliteten tillsammans med att allt sker helt digitalt och på distans gör det lätt för dig att kunna gå en utbildning samtidigt som du lever ditt liv. Du slipper även stressen av att behöva passa fasta datum för att vara klar med uppgifter såsom när du läser på en traditionell skola.

Det innebär att du kan lätt kombinera dina studier med ditt arbete, din familj, ledighet eller en annan sysselsättning. Det gör det också enkelt för dig att kunna byta karriär till det du verkligen vill jobba med.

Hög kvalitet på våra innovativa yrkesutbildningar

Vi är stolta över att vara innovativa och erbjuder aktuella yrkesutbildningar och kurser av hög kvalitet. Detta säkrar vi genom vårt gediget systematiska kvalitetsarbete där vi kontinuerligt ser över våra utbildningar och kurser samt vår verksamhet.

Under den senaste tiden har vi även satsat ytterligare på den pedagogiska kvalitén. Denna satsning ger våra elever en djupare förståelse i sitt valda yrke och även en ökad utveckling i de kompetenserna och kunskaperna de får under utbildningen.

Vårt upplägg är marknadsledande och vi har erbjudit helt digitala distansutbildningar sedan 2007. Du kan känna dig trygg med att välja en av våra väl utarbetade utbildningar framför de nykomlingar som har snabbt dykt upp framförallt p.g.a. det rådande läget kring covid-19.

Kvalitetssäkring genom ISO

Vi är certifierad enligt ISOs internationella standarder 9001 och 14001 gällande kvalitet och miljö. Denna process börjades tidigt under 2020 och blev klar till sommaren. Vi är oerhört stolta över att erhålla en stämpel av hög kvalitet som även är erkänd utomlands.

Vad innebär denna certifieringen?

 • ISO är den internationella standardiseringen som försäkrar bl.a. att ett företag håller hög nivå på kvalitet samt miljö enligt certifieringen.
 • Den är välkänd världen runt och innebär att våra elever blir konkurrenskraftiga både i Sverige och utomlands.

Tidigare var Cady medlem i SAUF som sedan blev Almega Utbildningsföretagen under 2019. Tyvärr hade Almega inte samma syn som oss gällande vårt sätt att utbilda. De krävde att vi skulle arbeta mer som en traditionell skola med fasta lärarledda lektioner och detta utbildningssätt passar inte vår målgrupp av elever. I.o.m. att vår vision inte längre matchade ihop med Almega valde vi att inte gå vidare med dem och då fråntas auktorisationen.

Hur vi följer vår vision

Vi som jobbar på Cady Training Academy dagligen lever enligt vår vision som är grunden till allt vi gör. Från att vägleda och stödja våra elever till att hjälpa företag med kompetensutveckling av sin personal.

Vi fortsätter med att utveckla våra utbildningar och kurser samt vår verksamhet varje dag i en strävan efter att uppfylla vår vision. Vår kontakt med näringslivet samt samarbete med ISO har hjälpt oss i denna utveckling. Och vi forskar ständigt efter flera sätt om hur vi kan stärka våra elevers position på arbetsmarknaden.

För att hålla au jour med utvecklingen i de olika branscherna som vi utbildar inom har vi bildat ett utbildningsråd med kunniga och yrkesverksamma medlemmar.

I rådet ingår bland annat:

 • Legitimerad sjuksköterska
 • Legitimerad optiker
 • Legitimerad tandläkare
 • Tandsköterska
 • Legitimerad socionom
 • Legitimerad psykolog
 • Rektor

De står till stöd och bidrar med sina viktiga erfarenheter samt ger oss ännu en viktig länk till näringslivet.

Arbetslänken – ny väg till arbete

Vi har utvecklat vår egen rekryteringsportal som heter Arbetslänken där både våra elever och arbetsgivare kan registrera sig. Detta för att hjälpa våra elever komma i närkontakt med arbetsgivare och aktuella tjänster som finns för deras respektive yrkesroller. Arbetsgivare kan även söka bland kandidaterna för att få färdigutbildade personal som är redo för sin nästa utmaning.

Nöjda elever, nöjda arbetsgivare

Genom våra elever får vi dagligen höra deras framgångsrika historier om hur de har lyckats förverkliga sina drömmar och ta sig fram till att jobba med det de brinner för. Många elever som redan var anställda när de började läsa hos oss har fått fasta tjänster tack vare kompetensutvecklingen de har fått p.g.a. sina utbildningar.

Flera nöjda arbetsgivare skickar sina anställda löpande till oss för kompetensutveckling och/eller utbildning så att de kan behålla sina duktiga anställa på arbetsplatsen samtidigt som de får den kompetensen som krävs inom yrket.

Det stora antalet återkommande elever och arbetsgivare talar om för oss att vår vision har lyckats.

Blick mot vår framtid

2021 är här och med det kommer nya äventyrar och utmaningar. Detta ser vi verkligen framemot! Vi kommer att lansera nya utbildningar och slipa på de befintliga där arbetsmarknaden alltid rör sig.

Det blir ett framgångsrikt år för våra elever. Många är ivriga att komma igång med eller slutföra sina studier och flera väljer att läsa på distans.

Hos många arbetsgivare har kravet av att ha en utbildning i grunden som arbetsgivaren kan bygga på ökat i senaste tiden och denna trend kommer att fortsätta. Arbetsmarknaden har moderniserats (till stor del p.g.a. covid-19 samt den ständiga utvecklingen inom IT) och många arbetsgivare ser att det finns olika sätt att erhålla kompetens (inte bara genom att sitta i en skolbänk på en traditionell skola).

Då finns vi här för att ge dig den utbildningen som du och/eller din arbetsgivare behöver.

Rulla till toppen

NYHETSBREV

Registrera dig för att få senaste nyheter och information!