Sök
Stäng denna sökruta.

Så anmäler du dig och studerar på Cady

Inför din anmälan – kontrollera antagningskraven

Du anger själv att du uppfyller antagningskraven som finns på utbildningssidan när du anmäler dig. Om du inte uppfyller kraven kan vi istället göra en bedömning av dina erfarenheter. Läs mer här.

Även för företag och organisationer

Om du är en arbetsgivare eller organisation som ska utbilda dina anställda kontakta gärna oss på ekonomi@cady.se om du behöver hjälp med anmälan. Vi kan även erbjuda skräddarsydda utbildningspaket och upplägg enligt dina önskemål.

Anmäl dig

På Cady kan du anmäla dig dygnet runt till våra utbildningar och kurser. Din anmälan är ett bindande köp.

Bestäm själv när du vill börja

På Cady har vi inga fasta startdatum eller terminer, utan du väljer själv när du vill börja läsa utifrån vad som passar just dig och ditt liv.

Antagningsbesked

Du blir automatisk antagen vid inskickad anmälan (om du är behörig). Därefter får du ett bekräftelsemejl med ditt antagningsbesked.

Betala utbildningskostnaden

Utbildningskostnaden ska vara betald före utbildningsstart alternativt att du har fått en godkänd delbetalningsplan via våra samarbetspartner.
Välja bland följande betalningssätt:

 • Bankkort online
 • Bankgiro
 • Swish
 • Delbetalning via våra samarbetspartners. Läs mer här.
 • Via arbetsgivare, företag eller organisation
Validera

Efter att du har anmält dig kan du ansöka om validering. Då behöver du inte göra om det som blir godkänt och därmed får du en tidsvinst. Läs mer här.

 • Delkurser går att validera om du har godkänt betyg.
 • Praktik kan valideras mot arbetslivserfarenhet.
Så funkar Cadys flexibla upplägg

Vi erbjuder ett flexibelt upplägg där du:

 • Läser helt på distans i din egen takt och efter dina behov.
 • Kan studera i vår online lärplattform dygnet och året runt.
 • Jobbar med en delkurs i taget.
 • Får komplettera uppgifter eller prov tills du får godkänd utan extra kostnad.
 • Har din egen yrkeslärare som stöd.

På Cady bestämmer du själv när och hur du vill plugga. Utbildningen sker på distans och utan några fysiska träffar. Du lägger upp din egen studieplan efter vad som passar dig bäst och har tillgång till vår läroplattform dygnet runt. 

Hos oss bestämmer du helt själv när och hur vill plugga. Utbildningen sker på distans och utan några fysiska träffar. Du lägger upp din egen studieplan som det passar bäst för dig och har tillgång till vår lärplattform dygnet runt.

Du ordnar din praktikplats på egen hand, men den måste godkännas av oss på Cady innan du går ut på praktik. Om du väljer att praktisera utomlands gäller inte Cadys praktikförsäkringar.

Praktiken varar normalt tills du har uppnått praktik- och utbildningsmålen. Hemsidans uppskattade praktiktid utgår från hur lång tid det brukar ta.

Praktiken har tre delar. Den första delen introducerar dig till yrket och arbetsplatsen. I den andra delen lär du dig yrket genom handlett arbete, medan den tredje delen är självständigt arbete. De sista två delarna sker i slutet av din utbildning, medan den första kan ske antingen i början av utbildningen eller i samband med den övriga praktiken.

Om du har relevant arbetslivserfarenhet eller redan arbetar på en plats som kan fungera som praktikplats kan det valideras som praktik. Du behöver då ett tjänstgöringsintyg där det framgår bl.a. vad du har/har haft för arbetsuppgifter och anställningsperiod. Läs mer om hur du validerar din praktik här.

Olika utbildningar har olika upplägg för praktik, så läs på utbildningssidan vad som gäller för just din utbildning. I de flesta fall kan upplägget anpassas efter dig och din eventuella arbetsgivare i samråd med Cady.

Cady är en privatskola och bedriver diplomerade yrkesutbildningar och kurser. Beroende på vilken utbildning eller kurs du går kan du få olika utbildningsbevis. På utbildningssidan till varje kurs eller utbildning kan du se vilket utbildningsbevis som gäller.

När du har läst en kurs hos oss blir du antingen väl godkänd, godkänd eller icke godkänd.
Eftersom vi är en privat utbildningsleverantör kan vi inte ge några betyg eller poäng vid avslutad utbildning enligt lag.

Om du vill få ett formellt betyg på gymnasienivå efter att ha gått någon av våra utbildningar måste du pröva dina kunskaper hos en prövare i din kommun. Dessa hittar du enklast på nätet.

Får man jobb av att gå hos Cady? Svaret är oftast: Ja!

9 av 10 av våra elever har fått arbete efter sin utbildning. Många av våra elever har dessutom fått jobb på sina praktikplatser.

Olika arbetsgivare ställer olika krav innan de anställer. Vad arbetsgivaren kräver kan variera både beroende på var de ligger och i vilken bransch de är verksamma. Undersök därför gärna vilka krav arbetsgivarna i ditt område har innan du anmäler dig hos oss.

Rulla till toppen

NYHETSBREV

Registrera dig för att få senaste nyheter och information!