Sök
Stäng denna sökruta.

Näthat och gromning online

Att jobba med näthat och gromning online

Arbetet med näthat och gromning online

Det är viktigt att informera barn och ungdomar samt även föräldrar och andra viktiga vuxna om risker online. Då kan du även få syn på dem och således jobba med att förändra synen på brott på internet och göra en positiv insats i samhället. Därmed kan du bidra till arbetet om att skydda barn och ungdomar från att fara illa ut och undviker att bli utnyttjad på internet genom att informera om riskfaktorer.

Näthat och nätmobbning

Näthat är ett stort samlingsbegrepp om framför allt olika typer av kränkande beteende online. Det kan vara mobbning, trakasserier eller hotfulla inlägg och inte är begränsade bara till den som skriver dessa typer av kommentarer utan även till den som delar dem. Du lär dig om de risk- och skyddsfaktorer som finns kring näthat och nätmobbning och även både för den som blir utsatt och den som utsätter andra.

Gromning online (eller grooming)

Gromning (eller grooming) är ett ökande problem i dagens digitala samhälle. Det innebär att någon tar kontakt med barn under 15 år i sexuellt syfte och använder olika metoder för att få barnet att t.ex. skicka olämpliga bilder eller träffas fysisk. Många barn och ungdomar har tillgång till internet i en allt tidigare ålder och då finns det stora risker för att bli utsatt för gromning.

Du har därför en viktig del som informatör att informera om vad som är en risk, hur man ska bemöta en förövare och även när barnet ska informera en vuxen. Du kommer att lära dig om riskfaktorer för gromning och gromningsförsök samt de tekniker förövare använder sig av för att skapa tillit och sätta barn och ungdomar i en beroendeställning.

Om kursen

Om du brinner för att arbeta informativt och preventivt inom risker som finns online är denna kursen för dig. Du får fördjupade kunskaper inom näthat, sexuellt kränkande beteende samt gromning (grooming).

I denna kurs får du speciella kunskap och arbetsverktyg för att arbeta informativt och vidareutbilda lärare, nära vuxna, ungdomar och barn i de olika riskerna som finns på nätet. Du får bredda kunskaper om hur sexuellt material produceras, skickas och hanteras av barn och ungdomar på internet i både frivillig och kränkande kontext.

Vanliga yrkesområden

Antagningskrav

Kursplan

Kursens mål

Kursledarna

Delbetalning

Företag?

Köp en utvecklande utbildning eller kurs för dina anställda. Begär offert här.

Ännu snabbare utbildning!

Visste du att du kan dra nytta av din arbetslivserfarenhet? Läs mer här.

Utbildningsinformation

Typ:

Kurs

Utbildningssätt:

Distans (inga fysiska träffar)

Nivå:

Startdatum:

Börja när du vill

Motsvarar:

Lästakt:

Max 3 mån, ingen minimitid

Praktik:

Nej

Kurslitteratur:

Ingår

Utbildningsbevis:

Diplom och kursbevis

8,900 kr inkl. moms
(7,120 kr ex. moms)

Företag?

Köp en utvecklande utbildning eller kurs för dina anställda. Begär offert här.

Ännu snabbare utbildning!

Visste du att du kan dra nytta av din arbetslivserfarenhet? Läs mer här.

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Näthat och gromning online”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Alltid på Cady Utbildningar

Liknande utbildningar
Rulla till toppen
Företag? Få mer information om en utbildning här!

NYHETSBREV

Registrera dig för att få senaste nyheter och information!