Sök
Stäng denna sökruta.

Allt om anmälan och studier på Cady

Vanliga frågor

Få svar på Cadys vanligaste frågor här.

Så anmäler du dig och studerar på Cady

Hur anmäler jag mig och studerar på Cady? Det får du svar på här.

Har du rätt behörighet?

Innan du anmäler dig är det din skyldighet att kontrollera om du uppfyller antagningskraven och har behörighet för din valda utbildning eller kurs. Det kan du läsa mer om här.

Validering

Genom att påvisa att du redan har kunskap eller kompetens kan du då validera bort vissa delar av din utbildning eller kurs. Läs mer här.

Delbetalning

Vi erbjuder möjligheten att delbetala din utbildning. Läs mer om det här.

Praktik

För att du ska få viktiga erfarenheter inom ditt valda yrke ingår praktik i våra distansutbildningar. Läs mer om det här.

Distansutbildning för företag

Har ditt företag eller organisation behov av att utbilda eller kompetensutveckla er personal? Läs mer här.

Utlandsstudent

Våra distansutbildningar och kurser går att läsa var du än befinner dig i världen. Läs om vilka särskilda regler som gäller för dig som utlandsstudent här.

Olika typer av utbildare

Läs mer om Cady och vad som särskiljer olika utbildningsformer här.

För att kunna genomföra dina studier ska du ha goda kunskaper i svenska både skriftligt och muntligt. Vissa av våra utbildningar kräver dessutom betyg i svenska, och vad som krävs står under antagningskrav för varje utbildning och kurs.

All kurslitteratur, föreläsningar och material är endast på svenska. Dina uppgifter är både skriftliga och muntliga och dessa behöver vara på en tillräcklig hög nivå språkmässigt att våra yrkeslärarna kan bedöma dem. Du behöver även kunna kommunicera tydligt på arbetsplatsen under din praktikperiod. Du uppskattar själv din språknivå utifrån hur väl du kan läsa, skriva, prata och lyssna på svenska.

Är du osäker på om din språknivå i svenska är tillräcklig hög kontakta gärna vår valideringsavdelning för en bedömning innan du anmäler dig enligt instruktionerna som du hittar här.

Eftersom det finns olika vägar till olika yrken är det viktigt att veta att det alltid är arbetsgivaren som sätter sina specifika krav för utbildningsbakgrund, arbetslivserfarenheter, personligheter m.m. och att läsa en utbildning garanterar heller inte att du får ett arbete oavsett vilken typ av utbildare du har läst hos.

Om du är fundersam över vad olika arbetsgivare i ditt område har för krav kontakta dem som du är intresserad av att arbete hos direkt.

Anmäl dig idag
Rulla till toppen

NYHETSBREV

Registrera dig för att få senaste nyheter och information!