Barn och ungdom för undersköterska
Att jobba inom barn och ungdom för undersköterska
Arbetet inom barn och ungdom som undersköterska
Med kompetens inom barn och ungdom arbetar du t.ex. på sjukhusavdelningar, vårdhem och vårdcentraler. Grunden i arbetet är omvårdnad av människor som är sjuka eller behöver hjälp och stöd av andra anledningar.
I det dagliga arbetet ingår vanligtvis arbetsuppgifter såsom observation och kontrollering av vitalparametrar (t.ex. blodtryck, puls och temperatur), smärtskattning och hjälp med hygieniska sysslor som att tvätta och klä på sig.
Om du arbetar på en förlossningsavdelning assisterar du barnmorskor. Arbetsuppgifter i en barnavdelning/neonatal kan vara t.ex. att hjälpa nya mammor att lära sig amma, ta prover och kontrollera barnens allmäntillstånd, förbereda och utbildad föräldrar inför hemfärd m.m.
Om kursen
Är du utbildad undersköterska och vill få kompetensutveckling inom barn och ungdom? Då är denna kurs för dig!
I denna kurs får du relevant kunskap för att kunna arbeta med barn och ungdomar samt deras familjer på sjukhus och i hemmiljö.
Vanliga arbetsplatser
Få kompetens inom barn och ungdom
Du kan använda kompetensen som du får av denna kurs inom olika delar av vården och den är även mycket efterfrågad.
Vanliga arbetsplatser där du kan jobba med barn och ungdom för undersköterska
- Sjukhusavdelningar (privat/kommunalt) t.ex. neonatal och barnkirurgen
- Vårdcentraler och vårdhem
- BVC och MVC
Denna kurs passar mycket bra för dig som jobbar eller vill börja jobba med barn och ungdom inom sjukvården. Du ska dessutom redan vara utbildad till undersköterska och även arbetslivserfarenhet inom yrket är en fördel.
Bra att veta
För att arbeta med minderåriga barn och ungdomar krävs det att du har ett rent belastningsregister. Arbetsplatsen kan kräva ett utdrag som du kan beställa på polisens hemsida men du behöver inte lämna in ett till oss som skola.
Antagningskrav
Krav för att kunna läsa denna kurs:
- Färdigutbildad undersköterska
Saknar du något av antagningskraven?
Det kan ändå vara möjligt att bli behörig för att läsa även om du inte uppfyller antagningskraven om du istället har reell kompetens genom livs- eller arbetslivserfarenhet. Vill du veta om du kan läsa får du ansöka om en bedömning av din behörighet genom att kontakta vår valideringsavdelning innan du anmäler dig.
Läs mer om hur du ansöker om en bedömning av din behörighet här.
Kursplan
-
Motiverande samtal (MI)
Teoretiska grunderna inom motiverande samtal, den samtalsmetoden och förhållningssättet som används i rådgivning och behandling för att underlätta förändringsprocesser och skapa motivation, samt praktiska arbetsmetoder inom de olika tillämpningsområden.
-
Pediatrik
Kunskap inom barn och ungdomars utveckling samt sjukdomar och tillstånd hos barn och ungdomar som kan vara förenade med störningar i tal, språk och sväljningsfunktion.
-
Slutarbete
Ämnesspecifik redovisning som påvisar måluppfyllelsen.
Validering
Om du redan har läst en delkurs eller har relevant arbetslivserfarenhet kan du ansöka om validering. Då kan du validera bort delar av kursen och få en tidsvinst då du inte behöver läsa om dem som blir godkända.
Du kan läsa mer om hur validering går till här.
Kursens mål
Målet är att du efter avslutad kurs har tillägnat dig följande kunskaper och verktyg så att du med säkerhet kan hantera arbetet som undersköterska inom vård av barn och ungdom:
- Bemöta, kommunicera och samarbeta med patienter och brukare med respekt för den enskilda individens förutsättningar och behov.
- Använda relevant medicinteknisk och annan teknisk utrustning utifrån gällande bestämmelser på ett säkert sätt för patienter, brukare och personal.
Kursledarna
Cadys team av kunniga och utbildade yrkeslärare har gedigna erfarenheter från tidigare arbeten inom vård och omsorg med särskilt inriktning mot akutsjukvård för både barn och vuxna.
Genom att ha arbetat på olika avdelningar i olika sjukhus och vårdenheter där de har omhändertagit en stor variation av patientfall har de djupa kunskaper i vård av människor. Detta inkluderar barn med olika typer av transplantationer, fysiska och neurologiska sjukdomar och även patienter inom akutsjukvården med olika typer av traumaskador.
Delbetalning
Välj att delbetala din kurs! Läs mer om delbetalning här.
Denna kurs är ej CSN berättigad.
Utbildningsinformation
Typ:
Kurs
Utbildningssätt:
Distans (inga fysiska träffar)
Nivå:
Gymnasial
Startdatum:
Börja när du vill
Motsvarar:
1½ mån
Lästakt:
Max 3 mån, ingen minimitid
Praktik:
Nej
Kurslitteratur:
Ingår
Utbildningsbevis:
Kursbevis
7,000 kr inkl. moms
(5,600 kr ex. moms)
Alltid på Cady Utbildningar
- Helt på distans utan några fysiska träffar.
- Läs i din egen takt och variera den fritt med vårt flexibla upplägg.
- Studera vid sidan av jobb eller under ledigheter.
- Validera delkurser eller praktiken som du redan har genomfört. Läs mer här.
- Utbildningen vänder sig till privatpersoner samt företag och organisationer.
- Din yrkeslärare kan erbjuda pedagogisk hjälp, studietips och elevcoachning.
Liknande utbildningar
VÅRD & OMSORG
Kurs
Distans
Få specialiserade kunskaper för att arbeta med akuta sjukdomar på sjukhus och andra vårdenheter.
7,800 kr
(6,240 kr exkl. moms)
Recensioner
Det finns inga recensioner än.