Sök
Stäng denna sökruta.

Gröna generationer för en hållbar framtid

Miljömedvetenhet blir en allt mer viktig fråga och därför ligger framtiden för både privata person och företag i att jobba och leva på ett hållbart sätt. I samarbete med två andra skolor kommer vi att inom kort lansera vår nya utbildning Grönare generationer.

Miljömedvetenhet blir en allt mer viktig fråga och därför ligger framtiden för både privata person och företag i att jobba och leva på ett hållbart sätt. I samarbete med två andra skolor kommer vi att inom kort lansera vår nya utbildning Grönare generationer.

Vad Grönare generationer innebär

Gröna generationer innebär att se till att nu och framtida generationer får vetskap om hur de ska kunna leva och jobba på ett miljömässigt sätt. Det kan alltså vara att ödla grönsaker på arbetsplatsens udda ytor eller äta hälsosamt där maten har ett litet miljöavtryck. Gröna generationer är ett helhetskoncept och livsstil som resulterar i en förbättring för miljön och människor.

Vår utbildning fokuserar på att implementera grönt ”tänk” i alla led och på olika typer av verksamheter. Dessa inkluderar alltifrån förskolor till äldreomsorgen. Olika arbetsplatser har olika krav på nivå av utbildning för sin personal för att de ska kunna arbeta på ett hållbart sätt. Vår utbildning innehåller de olika utbildningsnivåerna så att du ska kunna i din tur utbilda andra i hållbarhet och ett grönt tänkesätt.

Vem utbildningen passar

Denna utbildning till Grönare generationer riktar sig till dig som vill utbilda människor på skolor och företag till ett ”grönare” tänkande och görande.

Du som vill lära dig mer om ett hållbart samhälle och leverne kan läsa utbildningen. Du kan t.ex. vara lärare eller föreläsare, arbeta med miljöfrågor inom företaget eller vill bredda dina kunskaper inom området.

Mer om utbildningen

Utbildningen kommer att vara ettårig och ligger på en eftergymnasial nivå. Delkurserna och ämnen handlar uteslutande om ett hållbart leverne, hållbart odlande, äta nyttig och näringsrik mat samt hur man implementerar ett hållbart leverne i det vardagen.

Framtagen i samarbete med två andra skolor

Vi har den stora glädjen att inom kort lansera utbildningen Grönare generationer. Utbildningen är framtagen i samarbete med två skolor (en i Norge och en i Lettland).

Utbildningen har kommit till på initiativ av våra Norska kollegor på Competence Center and Business Help AS och i samarbete med partnerinstitutioner, Cady Training Academy samt Litauiska LT-UAB. Vi skapar tillsammans en miljöinriktad utbildning som lanseras i Sverige, Norge och Lettland. Utbildningen är likadan i alla tre länder bortsett från språket som är anpassat för respektive land.

Nordplus horisontal 2021 har beviljat medel för att ta fram utbildningen. Detta projekt är finansierat genom det Nordiska ministerrådet. Läs mer om projektet här.

Lansering inom kort

Snart kommer vi att lansera utbildningen och då kommer du att kunna läsa all information om den. Om du tycker att detta låter som ett spännande yrke för dig håll gärna koll på utbildningssidan.

Rulla till toppen

NYHETSBREV

Registrera dig för att få senaste nyheter och information!