Sök
Stäng denna sökruta.

Läs en distansutbildning och få en nystart

Att läsa en distansutbildning är ett smart och flexibelt sätt för dig att ta nya steg i livet. När du läser till ditt drömyrke på distans får du friheten att studera på dina villkor. Du läser var och när du själv vill och styr din studietakt. Du kan få en mycket givande och stimulerande studietid.

Få en nystart och en ny karriär – läs en distansutbildning

Att läsa en distansutbildning är ett smart och flexibelt sätt för dig att ta nya steg i livet. När du läser till ditt drömyrke på distans får du friheten att studera på dina villkor. Du läser var och när du själv vill och styr din studietakt. Du kan få en mycket givande och stimulerande studietid. Inte minst kan du läsa klart utbildningen snabbare än om det hade varit en traditionell klassrumsutbildning.

En distansutbildning är det smarta sättet att gå vidare i karriären. Här är alla fördelarna med att läsa på distans.

En distansutbildning sker på dina villkor

Ett hinder med att läsa som vuxen är utmaningen med att kombinera studier med livet i övrigt. Kanske har du börjat jobba och har inte råd att ta tjänstledigt för att studera. Eller så kanske har du familj och får det svårt att sitta vid skolbänken en viss tid varje dag. En distansutbildning finns alltid där när du har möjlighet att ta del av den. Du kan arrangera dina studier runt jobb, familj, fritid, resor osv. vilket ger dig möjligheten att lägga upp ditt studieschema så att det passar ditt liv.

Cadys distansutbildningar kan du läsa i din egen takt. Vill du läsa intensivt kan du göra det och bli klar snabbare med din utbildning. Vill du slippa stress och få balans mellan studier och livet i övrigt kan du läsa i ett lugnare tempo. Du kan även variera studietakten under utbildningen beroende på hur livet förändras. Vill du läsa snabbare en period och lugnare en annan har du även den flexibiliteten.

Du kan studera på ett sätt som passar dig

Vi är alla olika. Ingen studerar på samma sätt. Somliga behöver få vara ifred för att kunna koncentrera sig. Andra vill ha människor omkring sig. En del tänker som bäst tidigt på morgonen innan skolan har öppnat, medan kvällsmänniskor fungerar som bäst sent på dygnet, när klassrummet är släckt och stängt. När du går en distansutbildning väljer du själv när och hur du vill plugga. Hemma i en lugn vrå eller på ett café; sent på kvällen eller tidigt på morgonen; vardag eller helg; vid köksbordet eller ute i en park.

När du kan läsa på det sätt som passar dig bäst läser du mer effektivt. Du får mer gjort på kortare tid och pluggandet känns mer stimulerande och roligt. Istället för att känna press på grund av opassande omständigheter känner du läslust.

Du kan bli klar snabbare med dina distansstudier

Carnegie Mellon University i Pittsburgh gjorde en studie över hur distansutbildning stod i förhållande till traditionell utbildning. En statistikkurs lärdes ut både traditionellt och på distans, och studien tittade på resultaten. Gruppen som pluggade på distans behövde bara hälften så lång studietid för att klara kursmålen. Dessutom behöll de studenterna kunskaperna under längre tid.

När du kan plugga på ett sätt du verkligen trivs med läser du effektivt. Du behöver inte anpassa ditt tempo efter andra. När du själv styr din studietakt kan du plugga disciplinerat och skippa distraktioner och lov. Med studiedisciplin kan du halvera din studietid. Du kan alltså bli klar med en 2-årig utbildning på bara ett år. Då kan du komma ut på arbetsmarknaden dubbelt så snabbt jämfört med traditionell undervisning.

En annan fördel som låter dig bli klar snabbare är att du inte behöver vänta på terminsstarten. Cadys distansutbildningar har inte fasta startdatum. Vi startar igång nya elever löpande på helgfria veckodagar; du kan alltså börja plugga med en gång efter att du har bestämt dig.

Det är ekonomiskt fördelaktigt att läsa på distans

Är du en av alla dem som vill vidareutbilda dig inom ett område du redan jobbar inom? Då kanske du brottas med problemet med hur du ska få livet att gå ihop som student. Att ta tjänstledigt och/eller studielån kan bli en utmaning om du har bostad, familj, bil m.m. När du läser på distans kan du jobba och plugga samtidigt. Eller läsa medan du är föräldraledig. Då behåller du din vanliga ekonomi samtidigt som du studerar dig attraktiv på arbetsmarknaden. En ren investering i dig själv.

Med en distansutbildning slipper du även mycket av de kostnader som pluggandet för med sig, till exempel pendlande, äta ute, hyra studentrum m.m.

Du får möjlighet att läsa fler utbildningar

Innan distansutbildningarna behövde du befinna dig i samma stad som skolan för att kunna studera. Inte en särskilt rättvis förutsättning. De större städerna har i regel ett bredare utbud än landsorten och för att gå en speciell utbildning kunde du behöva antingen flytta eller pendla. Eller ge upp.

Distansutbildningar är mycket demokratiska. De bryr sig inte om var du bor. Alla som vill och har behörighet kan läsa dem. Du får tillgång till studiematerial, undervisning, mentorer och allt annat du behöver via din dator. Du behöver inte resa eller flytta för att skaffa dig din drömutbildning.

Så här läser du en distansutbildning hos Cady

När du har hittat din drömutbildning och kollat att du är behörig väljer du bara startdatum och anmäler dig. Efter att du har skickat in din anmälan och betalat utbildningen får du ett välkomstmejl med uppstartsinformation och inloggningsuppgifter.

Nu kan du börja med dina studier. Du kommer åt vår online lärplattform dygnet. I kursplanen ser du vad du ska göra och vilka uppgifter du ska lämna in. Sedan är det upp till dig hur, var och när du vill studera. Du bestämmer själv din studietakt. Bara att du läser inom den övre maxgränsen som är dubbla den motsvarande utbildningstiden. Det vill säga att om din utbildning motsvarar två år så kan du läsa den i maximalt fyra år.

Förutom lärplattformen och studiematerialet har du även stöd av en av våra duktiga yrkeslärare/mentorer. Hen svarar på dina frågor, ser över och godkänner dina inlämningsuppgifter samt ger dig all den support du behöver. Vill du ha hjälp med att lägga upp en studieplan eller önskar elevcoachning kan din mentor eller yrkeslärare även hjälpa till med det. Du kan kontakta din mentor helgfria vardagar via lärplattformen eller telefon.

Webbinarierna – det moderna sättet att träffas

Utöver dina egna studier ingår också tre – åtta obligatoriska webbinarier (live webbmöten) i utbildningen som du själv bokar in tid till. Du behöver inte vänta för andra elever att nå samma del av utbildningen som du utan när det är dags så väljer du vilket datum och vilken tid passar dig bäst enligt ett rullande veckoschema. Dessa webbinarier är mycket uppskattad av våra elever och ger dig en djupare pedagogisk utveckling och en samhörighet som annars kan saknas när du läser själv på distans.

Få praktisk erfarenhet inför arbetslivet

En annan viktig del av din utbildning är praktik där du får utöva dina kunskaper praktiskt. Praktiken kan se lite olika ut beroende på vilken utbildning du vill läsa men oavsett är den flexibel så att du kan praktisera samtidigt som du jobbar. Du kommer bara överens om ett upplägg som passar dig och din eventuella praktikplats bäst. Är du som många av våra elever redan yrkesverksam kan du praktisera på din arbetsplats. Eller om du har motsvarande arbetslivserfarenhet sedan tidigare kan du validera din praktik.

Få din nystart idag!

Ta nya steg i karriären och i livet – läs till drömjobbet på distans!

Rulla till toppen

NYHETSBREV

Registrera dig för att få senaste nyheter och information!