Sök
Stäng denna sökruta.

Läs en hotell management utbildning och jobba som chef

Nu är sommaren här och det innebär att många är ute och reser till olika spännande destinationer. Då behövs det kunniga personal att guida dem, ge dem tips och råd samt sätta en guldkant på deras vistelse.

Nu är sommaren här och det innebär att många är ute och reser till olika spännande destinationer. Då behövs det kunniga personal att guida dem, ge dem tips och råd samt sätta en guldkant på deras vistelse. Om du läser Cadys hotell management utbildning får du kunskaper som ger dig möjlighet att arbeta som chef inom hotell- och turismnäringen.

Hotell management utbildning för en framtid inom hotell och turism

När covid-19 pandemin bröt ut blev branschen hård slagen ekonomisk och personal blev uppsagda. Nu är det första sommaren sedan restriktioner har släppts och många vill ta tillfället att kunna resa igen. För att kunna möta den inkommande trafiken av besökare så behöver flera arbetsgivare inom hotell och turism förstärker återigen sin personal.

Det innebär att arbetsmarknaden ser väldigt bra ut. Inte bara just nu utan även framöver då det finns en stor efterfrågan för att ersätta tidigare personal. Detta då flera har bytt bransch under pandemin.

Dessutom är behovet stort av kunniga och drivna ledare som kan ta hand om verksamheten och den nya personalen. Detta för att besökarens behov och önskemål gällande service och gästvänlighet blir tillfredsställda. För att få den kunskap som behovs inom hotell management så behovs även utbildning till det.

Bli eftertraktad med en hotell management utbildning

Efter att ha undersökt arbetsmarknadens krav på ledare inom hotell- och turismindustrin så har Cady tagit fram ett gediget utbildningsinnehåll som matchar det.

Som hotellmanager har du ytterst operativt ansvar för drift av anläggningen inklusive den dagliga driften, ekonomiskt ansvar och personalansvar. Om det uppstår problem med byggnaden, gäster eller personal är det ditt ansvar att se till att hitta en smidig lösning.

Du kan ha olika arbetsuppgifter beroende på vilken sorts arbetsplats du jobbar på. Om det är en större anläggning har du övergripande ansvar där du delegerar ut den dagliga driften till dina avdelningschefer. Är det en mindre anläggning har du en närmare kontakt med gästerna och personalen på alla nivåer.

Oavsett arbetsplats är det viktigt att du har ett gott affärssinne och kunskap inom ekonomi och hur ett företag sköts så att du kan lyckas med din roll som hotell manager. Dessutom är det viktigt att ha goda kunskaper inom personaladministration samt kan coacha och utveckla dina medarbetare.

I rollen har du närkontakt med branschen, andra aktörer inom hotell och turismnäringen och även gästerna. Det krävs att du har gedigen kunskap inom yrkesområdet samt koll på trender och nyheter inom turismindustrin. Tillsammans med detta och att vara driven så kan du ta hotellet till nästa nivå. Du ser till att gästerna får den förstklassiga servicen som de förväntar och betalar för. Och så blir ditt hotell en attraktiv destination där dina gäster kommer tillbaka gång på gång.

Allt detta och mycket mer kommer du att lära dig i Cadys utbildning inom hotel management.

Öka chanser till bättre lön med en hotell management utbildning

Enligt Ratsit.se så ligger snittlönen på cirka 44 000 kr i månaden. Det är givetvis beroende på arbetsplatsen och svårighetsgraden på dina arbetsuppgifter. När du jobbar på större anläggningar ligger vanligtvis ingångslönen från 45 000 kr i månaden och uppåt.

Med utbildning ökar du din möjligheter till en bättre lön. Du är dessutom redo att anta utmaningen som chef med denna kunskap i din ryggsäck.

Cadys hotell management utbildning ger rätta kunskaper

Att läsa hos Cady innebär stora fördelar för dig som elev. Du läser helt på distans vilket innebär att du har möjligheten att kunna anpassa dina studier utifrån din livssituation. Det innebär att du kan alltså arbeta samtidigt som du läser eller även själv vara på semester eller resande fot.

Du läser i din egen takt och kan då vara färdigutbildad mycket snabbare än den motsvarande tiden på 2 år. Den motsvarande tiden är beräknade utifrån en vanlig skolgång där du måste sitta i skolbänken. Men hos Cady läser du hur och när du vill, dag eller natt året runt.

Praktik ingår även i vår utbildning så att du kan få de viktiga praktiska kunskaperna som du behöver för att lyckas med din nya roll. Du får en känsla om hur det funkar praktisk att ha en ledande roll i ett hotell. Den ger dig möjligheten att prova på arbetsplatsens olika arbetsuppgifter. Det kan vara att jobba i olika IT- och bokningssystem, rekrytering av personal, sammanställning av ekonomiska rapporter och även att hantera gäster.

Allt detta kommer du att läsa under din hotell management utbildning:

 • Administration 2
 • Affärsjuridik
 • Affärsutveckling och ledarskap
 • Entreprenörskap och företagande
 • Organisation och ledarskap
 • Företagsekonomi
 • Inköp och upphandling
 • Rekrytering och omställning
 • Värdskap på resmålet
 • Hållbar turism
 • Besöksnäringen
 • Logi
 • Resmål och resvägar
 • Försäljning och marknadsföring
 • Reseförsäljning

Börja din hotell management utbildning nu!

Tycker du att ett arbete som hotell manager är just det du brinner för? Då kan du anmäla dig idag och komma igång så snabbt som nästkommande vardag! Du väljer givetvis när du vill börja då vi har inga fasta startdatum. Så om du behöver planera in dina studier har du även möjlighet till att göra det.

När du har börjat läsa så får du stöd av din egen yrkeslärare. Så om du har några frågor eller inte förstår en uppgift har du någon som du kan bolla med. Vill du få elevcoachning eller studietips kan din lärare erbjuda hjälp med dessa.

Rulla till toppen

NYHETSBREV

Registrera dig för att få senaste nyheter och information!