Sök
Stäng denna sökruta.

Läs en kompetenskurs hos Cady

Det lönar sig alltid att studera. Även om du redan har en utbildning eller ett jobb. När du bygger på dina kunskaper gör du dig även mer attraktiv som arbetskraft. Ökar du din kompetens kan du till exempel avancera i karriären, få mer ansvar och mer givande arbetsuppgifter och öka ditt

Det lönar sig alltid att studera. Även om du redan har en utbildning eller ett jobb. När du bygger på dina kunskaper gör du dig även mer attraktiv som arbetskraft. Ökar du din kompetens kan du till exempel avancera i karriären, få mer ansvar och mer givande arbetsuppgifter och öka ditt inflytande på arbetsplatsen och även höja din lön. Det kan även ge dig mer frihet att välja var du vill arbeta. En kompetenskurs kan hjälpa dig som arbetssökande att öka dina chanser att hitta ett jobb. Nya kunskaper är alltid en god investering i dig själv och i din framtid.

På Cady erbjuder vi kompetenskurser inom flera olika områden. Du kan dessutom läsa kurserna på distans. Något som ger dig friheten att snabbt bli klar med din kompetensutveckling. Här kan du läsa mer om våra kompetenskurser, om att läsa på distans,¨ och vilka möjligheter det ger dig.

Därför är det viktigt att utvecklas genom en kompetenskurs

Kunskap är en färskvara. Inte minst i dessa tider när så mycket händer och utvecklingen går fort. Det vi lärde oss för länge sedan är kanske inte längre relevant för det vi gör på jobbet. Att fräscha upp färdigheterna och fylla på med ny kunskap är alltid en god investering, både för dig själv, för din arbetsgivare och för de du möter i ditt jobb. Här är några av vinsterna med att utveckla dig själv med kompetenskurser:

  • Du blir mer attraktiv på arbetsmarknaden. När du kompletterar och bygger på dina nuvarande färdigheter ökar ditt värde hos arbetsgivarna. Har du redan ett jobb kan du avancera på din arbetsplats. Funderar du på att byta jobb får du en bättre utgångspunkt. Är du arbetssökande ökar dina chanser att hitta ett bra jobb som du verkligen trivs med.
  • Ditt jobb blir mer tillfredsställande. När du bygger på med nya kunskaper och insikter och kan se dina arbetsuppgifter med nya ögon känns det lite som att börja på ett nytt jobb. Det är motiverande att kompetensutveckla sig. Inte minst får du möjlighet att ta på dig mer kvalificerade arbetsuppgifter, ta mer ansvar och få vara med och påverka vad som händer på din arbetsplats.
  • Du kan hjälpa dina kollegor och de du möter i ditt jobb bättre. Du kan dela med dig av dina nya kunskaper till dina jobbarkompisar så att de också kan bli bättre på sitt arbete. När ni hjälper varandra så ökar sammanhållningen och det blir roligare på arbetsplatsen. Dina ökade kompetenser kan också bidra till att hjälpa de du möter i ditt jobb på ett bättre sätt. Inte minst om du har ett yrke där du arbetar med människor.
  • Du kan höja din lön. Mer kunskap är meriterande och hjälper dig i karriären. Arbetsgivaren ser dig som en positiv investering då du får de kompetenser som behövs.

Utbilda dig på distans och bli klar snabbt

Om du undrar hur du ska kunna hinna med att bygga på din kompetens är utbildningar på distans lösningen för dig. Att läsa på distans innebär att du följer kursplanen i en digital lärplattform utan fysisk klassrumsundervisning. Du väljer själv var och när du studerar. Du kan även styra i vilken takt du läser. Många som läser på distans lyckas med att halvera lästiden. Det behövs bara lite planering och studiedisciplin så kan du snabbt bli klar med dina studier.

När du själv kan styra var och när du läser blir det också lättare att kombinera arbete och studier. Läser du till exempel på kvällar och helger slipper du ta tjänstledigt från jobbet. De kompetenskurser vi har på Cady kan du dessutom börja läsa när du vill. Du behöver inte vänta in någon kursstart. Det gör det ännu lättare att kombinera studierna med livet i övrigt.

Våra kompetenskurser sker helt på distans. Du behöver inte delta i några klasser eller fysiska träffar. Istället använder du vår online lärplattform som alltid är tillgänglig för att komma åt ditt studiematerial och för att lämna in dina uppgifter. Du har även tillgång till en pedagog som hjälper dig med dina uppgifter och studier. Att läsa kompetenskurser på distans låter dig bli bättre på ditt jobb och mer attraktiv på arbetsmarknaden på ett snabbare sätt. Och på dina villkor.

Hos Cady har du många möjligheter att läsa distanskurser som höjer din kompetens. Är du undersköterska kan du bland annat läsa kompetenskurser inom psykiatri och äldrevård. Jobbar du inom social omsorg kan du bygga på dina kunskaper med kurser i till exempel barn och ungdom eller missbruk. Vi erbjuder dig många möjligheter att bli bättre på ditt jobb. Här kan du se alla våra kompetenskurser på distans.

Våra senaste kompetenskurser: Service och kommunikation samt Tolvstegsbehandling

  • Kompetenskursen Service och kommunikation ger dig speciella samtals- och arbetsverktyg för att öka dina kunskaper inom området. Oavsett om du är nybörjare eller redan har en utbildning och arbetar inom service och kommunikation och vill kompetensutveckla dig. När du utbildar dig inom det här spännande området får du viktig och relevant kompetens för att kunna möta olika branschers nuvarande och framtida behov av kompetent personal. Du får till exempel lära dig hur du kommunicerar i olika sammanhang och utifrån olika teorier inklusive konflikthantering, använda informationsteknik som redskap för kommunikation och information, hantera reaktioner och bemöta kunder eller gäster i olika servicesituationer samt värdera ditt bemötande. Innehållet i kursen motsvarar tre månader, men eftersom du själv påverkar din studietid kan du bli klar snabbare. Här kan du läsa mer om kursen i service och kommunikation.
  • Kompetenskursen Tolvstegsbehandling är för dig som jobbar eller vill jobba med att hjälpa individer med missbruksproblematik ur sitt beroende med hjälp av olika metoder och samtal. I kursen får du speciella samtals- och arbetsverktyg för att kunna hantera och hjälpa dessa individer att hantera och bearbeta sina upplevelser. Kursen ger dig utvecklade kompetenser inom Motiverande samtal (MI) som samtalsmetod för att främja förändring samt 12-stegsprogrammets upplägg och syfte inom behandling av missbruksproblematik. Du får även lära dig de viktiga samtalsmetodikerna som hjälper dig i ditt arbete med klienter, både enskilt och i grupp. Innehållet i kursen motsvarar sex månader, men eftersom du själv påverkar din studietid kan du bli klar snabbare. Här kan du läsa mer om kursen.

Investera i dig själv och läs en kompetenskurs. Det är du värd!

Rulla till toppen

NYHETSBREV

Registrera dig för att få senaste nyheter och information!