Sök
Stäng denna sökruta.

Läs integrationspedagog utbildning och gör skillnad för nyanlända

Många förflyttar sig till Sverige från andra världsdelar under krig eller andra omständigheter. Ibland kan det bli kulturkrock eller kulturchock. Det är då viktigt att lära sig hur man ska assimilera sig in i det nya samhället. Om du brinner för

Många förflyttar sig till Sverige från andra världsdelar under krig eller andra omständigheter. Ibland kan det bli kulturkrock eller kulturchock. Det är då viktigt att lära sig hur man ska assimilera sig in i det nya samhället. Om du brinner för att hjälpa människor att integrera sig läs då vår integrationspedagog utbildning på distans.

Att jobba som integrationspedagog

När du jobbar som integrationspedagog får du ett givande och omväxlande arbete. Dina arbetsuppgifter utgår först och främst ifrån att hjälpa nyanlända att integrera sig in i det svenska samhället. Arbetsuppgifterna kan även variera mellan olika arbetsplatser utifrån vad arbetsgivaren har för uppdrag.

När man kommer från olika världsdelar kan man ha växt upp i en helt annorlunda kultur med olika sociala samspel, regler och lagar. Det är då viktigt för den enskilda att lära sig om hur det funkar att leva och bo i Sverige. Din uppgift som integrationspedagog är att hjälpa och vägleda varje individ utifrån sin egen situation så att hen kan på sikt vara en funktionell del av samhället. Oftast hjälper du även individen i sina kontakter med olika myndigheter.

Det är dock inte bara att vägleda nyanlända som du jobbar med. Utan du har även uppgiften att hålla koll på tecken av ohälsa så att individen kan bli hjälpt så fort som möjligt. Det kan röra sig om både psykiska och fysiska ohälsa där det är viktigt att upptäcka det i god tid. Därmed kan den personen lättare och snabbare integreras in i samhället.

Hur du kan läsa integrationspedagog utbildning

Oftast krävs det att du har en integrationspedagog utbildning så att du har kunskap, verktyg och förståelse för att hjälpa nyanlända. Dessutom behöver du känna till viktiga lagar och regler som styr den sociala omsorgen gällande integration. Det är även en fördel om du är flerspråkig och särskilt i det språket som den nyanlände har. Då blir det lättare att kunna förstå individen och ge stöd på det bästa sättet.

Genom att läsa vår distansutbildning till integrationspedagog får du de viktiga kunskaper och verktyg du behöver för att kunna hjälpa dina medmänniskor från världen runt att bli en del av det svenska samhället.

Om vår integrationspedagog utbildning på distans

När du läser till integrationspedagog hos Cady får du ett flexibelt upplägg där du har möjlighet att själv styra över dina studier.

Du väljer själv när du vill börja läsa och du läser dessutom helt i din egen takt. Takten kan du även variera under din studietid för att passa din livssituation och då kan du även läsa vid sidan av ditt arbete eller någon annan sysselsättning. Innehållet motsvarar 2 år men med vårt flexibla upplägg så kan du bli färdigutbildad inom 1 år vid heltidsstudier om du har god studievana och disciplin.

Detta ingår i utbildningen till integrationspedagog:

 • Akut omhändertagande
 • Psykologi
 • Psykiatri
 • Etik och människans livsvillkor
 • Kommunikation
 • Hälsopedagogik
 • Specialpedagogik
 • Pedagogiskt ledarskap
 • Aktivitetsledarskap
 • Socialpedagogik
 • Sociologi
 • Motiverande samtal (MI)
 • Socialt arbete
 • Migration, integration och kulturmöten
 • Ungdomskulturer

För att du ska även få praktisk erfarenhet inom yrket och därmed vara redo att arbeta med nyanlända direkt efter avslutad och godkänd utbildning gör du även en heltidspraktik i 8 veckor. Men om du inte har möjlighet att göra praktiken heltid kan du även göra den deltid över en längre period. Det går även att validera bort praktiken om du redan har erfarenhet som integrationspedagog.

Utbildningen avslutar med ett slutarbete där du får möjlighet att visa upp det du har lärt dig genom att redovisa kring ett relevant ämne som du brinner för.

Här kan du läsa mer om integrationspedagog utbildning.

Utöka din integrationspedagog utbildning med kompetens från några av våra andra kurser eller utbildningar

För att bli ännu mer attraktiv på arbetsmarknaden kan du komplettera din integrationspedagog utbildning med någon av våra andra distansutbildningar eller distanskurser.

Det finns många olika områden du kan arbeta med som integrationspedagog. Vill du jobba med barn och ungdomar kan du läsa vår kurs inom Barn och ungdom. Där får du kunskap om att kunna hantera barn och ungdomar som har svårare problem och upplevt trauma.

Du kan även läsa vår kurs Våld i nära relationer så att du kan hjälpa nyanlända som har upplevt våld av olika slag.

Vi erbjuder även en kurs inom den juridiska sidan av den social omsorgen så att du kan få mer kunskap om hur du kan agera och samarbeta med olika myndigheter inom Social omsorg och vad det finns för lagar och regler.

Rulla till toppen

NYHETSBREV

Registrera dig för att få senaste nyheter och information!