Sök
Stäng denna sökruta.

Ny kompetenskurs inom Våld i nära relationer

Än idag trots att det är 2020 upplever många våld inom sina nära relationer. Det är allt mer vanligare än man tror och det kan handla om fysisk och/eller psykisk våld mellan vuxna i en parrelation, syskon, föräldrar och barn eller mellan andra familjemedlemmar.

Än idag trots att det är 2020 upplever många våld inom sina nära relationer. Det är allt mer vanligare än man tror och det kan handla om fysisk och/eller psykisk våld mellan vuxna i en parrelation, syskon, föräldrar och barn eller mellan andra familjemedlemmar.

Spetskompetenser inom ämnet

Vi har nu tagit fram denna efterlängtade kompetenskurs som specialiserar sig inom just våld i nära relationer. Du lär dig de viktiga verktygen för att kunna hjälpa människor, både barn och vuxna, bearbeta det traumat som de har upplevt pga olika typer av våldssituationer. Du får även en djupare förståelse för både våldsoffer och våldsutövare.

I vår kompetenskurs ingår även delkurser om HBTQ-relationer och hedersvåld, av vilket både blir allt mer aktuellt i dagens samhälle. Med denna kurs får du en bra grund för att kunna hjälpa många människor som befinner sig eller har varit i våldssituationer.

Kursens upplägg

Innehållet motsvarar 4 månader men du läser denna kurs helt på distans och i din egen takt precis som alla våra andra utbildningar och kurser. Du har max 8 månader att läsa färdigt men många av våra elever läser snabbare än den motsvarande tiden. Det är helt upp till dig hur du vill läsa och vad som passar ditt liv just nu.

Du bestämmer själv när du vill börja och kan börja så fort vi har tagit emot betalning av kurskostnaden. Vi har öppet året runt (förutom röda dagar) och du har tillgång till vår online lärplattform dygnet runt. Det innebär att du kan även börja nu under sommaren och få det mest ur din staycation.

Allt sker digitalt via datorn och du gör skriftliga inlämningar samt ett slutarbete. Slutarbetet är en skriftlig uppsats om ett ämne som du brinner för och är relevant till kursen.

Och som alla våra andra utbildningar och kurser får du även din egen pedagog som hjälper dig genom hela kursen. De kan hjälpa dig med dina frågor om uppgifter, att lägga upp en studieplan eller även erbjuda elevcoachning om du skulle önska det.

I den totala utbildningskostnaden för denna kurs kostnaden ingår all kurslitteratur så du behöver inte köpa till någonting för att kunna läsa den. Kostnaden är densamma oavsett din faktiska lästid då du läser helt i din egen takt hos oss.

Vem är denna kurs för?

Denna kompetenskurs passar dig som arbetar inom något yrke där du tar hand om människor från barn till vuxna. Det kan vara allt ifrån social omsorg, beteendevetskap och KBT till pedagogiska yrken såsom barnskötare, elevassistent och fritidsledare. Den passar även dig som har ett brinnande intresse i ämnet och vill lära dig mer.

Om du vill veta antagningskrav, se hela kursplanen samt läsa mer om denna givande kurs, besök gärna kurssidan där du hittar all information.

Rulla till toppen

NYHETSBREV

Registrera dig för att få senaste nyheter och information!