Sök
Stäng denna sökruta.

Så är det att studera till administratör

Gillar du att planera och strukturera? Då kanske det kan vara idé att ta steget och studera till administratör. Så tänkte i alla fall Maria, och gick Cadys distansutbildning till administratör. Det gav henne inte bara nya kunskaper och en ny karriär, utan även ett bättre självförtroende som

Gillar du att planera och strukturera? Då kanske det kan vara idé att ta steget och studera till administratör. Så tänkte i alla fall Maria, och gick Cadys distansutbildning till administratör. Det gav henne inte bara nya kunskaper och en ny karriär, utan även ett bättre självförtroende som hjälpt henne att förverkliga sina drömmar. Här berättar hon om sin resa och hur det har varit att läsa utbildningen.

Maria ville ta nya steg i karriären och arbeta med det hon tycker är roligt

Maria har jobbat länge inom vård och omsorg, men det hon verkligen brinner för är att organisera. Därför har hon gärna tagit på sig administrativa uppgifter i sitt jobb. Till slut insåg hon att det var vad hon helst ville jobba med.

”Jag gillar organisation och tycker att det är kul med administration. Så när kroppen började säga ifrån gick jag över till att arbeta helt med administrativa uppgifter. Det fick mig att känna att jag ville byta inriktning helt och ta avstamp i någonting jag alltid har tyckt varit roligt.”

Maria insåg att ett nytt steg i karriären behövde grunda sig i en utbildning. Hon sökte runt bland olika utbildningar, och kände att Cady var det alternativ som verkligen passade henne.

”När jag väl hittade Cady var valet inte så svårt. Jag gillade deras koncept och hur de resonerar kring sina utbildningar. De lyssnar på behoven ute på arbetsmarknaden, tar reda på vad arbetsgivarna vill ha av en administratör, och anpassar utbildningarna därefter. Det gör utbildningen relevant och ökar mina chanser att få jobb efteråt. Dessutom har Cady varit väldigt tydliga. Det finns inget finstilt, och de har gett mig en bra respons redan från första början.”

Tydlighet och engagemang i studierna ger resultat

Innehållet i utbildningen motsvarar en 2-årig yrkesutbildning, men att läsa på distans innebär att du själv kan påverka din studietakt och hur länge utbildningen tar. Maria satte målet att bli klar inom ett år, och det lyckades hon på det stora hela med. Trots att hon arbetade samtidigt.

”Det har varit krävande, för det är ingen lätt utbildning. Det är väldigt omfattande ämnen i kurserna, men jag är så tacksam för att utbildningen har benat ut allt det jag behöver kunna i mitt jobb. Att studera till administratör hos Cady kräver tid och disciplin, men satsar jag på att utbilda mig så går jag in till 110 procent i processen.”

Marias engagemang har hjälpt henne med studierna, men hon har även haft mycket nytta av det tydliga upplägget av utbildningen.

”Det är en tydlig och omfattande plattform där du ser vad som ingår i utbildningen, vad du ska lära dig och vad som förväntas av dig. Du gör dina delkurser och har inlämningar efter varje kurs. Men det är inte bara att läsa och lära in, utan du behöver implementera det du lär dig i verkligheten.”

Maria påpekar också att när en utbildning känns krävande så innebär det även att den ger mycket.

”Nu när jag är färdig så känner jag att jag har bra mycket mer kunskaper än vad jag trodde att jag skulle få. Det finns en bredd i utbildningen som är helt fantastisk.”

Distansstudier med sammanhang och gemenskap

För en del kan det kanske upplevas som ensamt att läsa själv på distans. Enligt Maria är det inte alls så i verkligheten. Du kanske läser delkurserna helt själv, men du har alltid stöd av dina mentorer, och av andra som läser på Cady. Just återkopplingen från mentorerna har varit ett stort stöd för Maria.

”Deras återkoppling på uppgifterna är otrolig. De har varit väldigt snabba, trots att det har varit ett pandemiår. De ger en väldigt konstruktiv återkoppling. Du får veta i detalj vad du har förstått och vad du kan behöva titta mer på. Det ger så mycket. Jag har byggt ett enormt självförtroende under den här utbildningen mycket tack vare den återkoppling som de ger.”

Det är inte bara mentorerna som har hjälpt Maria att få ut mer av utbildningen. Det ingår även några webbinarier under utbildningen där du som läser utbildningen får redovisa inför andra.

”Jag har fått redovisa både en fallstudie och mitt slutarbete inför andra. Även de som har gått andra utbildningar. Det gör att du även får med dig feedback och kunskaper från andra områden. Det får utbildningen att kännas som en helhet. Även om du sitter och pluggar hemma för dig själv så blir det en gemenskap som ökar motivationen. Det startades även Facebook-grupper under utbildningen där de som läser varje utbildning kan diskutera och hjälpa varandra.”

Nytt jobb och förverkligade drömmar efter utbildningen

Nu när Maria är klar med utbildningen har hon tagit steget att byta jobb helt och hållet samt förverkligat andra drömmar.

”Jag har slutat inom vård och omsorg och sköter numer allt det administrativa i familjens firma. Jag har dessutom startat ett förlag och skriver böcker och romaner. Det hade jag inte kunnat göra utan utbildningen och all positiv feedback jag har fått under tiden jag har läst. Jag är så tacksam över vad den här tiden har gett mig. Det har varit mycket jobb med att plugga, men det har gett mig väldigt mycket självförtroende. Förutom att jag har fått kompetensen och kunskaperna har utbildningen stärkt min tro på mina förmågor.”

Marias tips till dig som funderar på att börja studera till administratör

Om du funderar på att studera till administratör har Maria några tips på hur du får ut så mycket som möjligt av din utbildning.

”Var redo att ge det den tid och det engagemang som det tar. Det är viktigt att inte backa när det känns som om du inte hinner med. Titta då på vad du faktiskt får ut av det här. Du får bredd, och du får en utbildning som hela tiden anpassas efter efterfrågan. Engagera dig i dina studier, för det är upp till dig själv att få ut värde av utbildningen.”

Maria tipsar även om att praktiken är viktig.

”Jag har haft en otrolig nytta av att kunna arbeta praktiskt med de här ämnena jag läser. Till exempel när jag läste kursen ledarskap och kommunikation skedde det händelser på min arbetsplats som var kopplade till kursen, och det gav mig jättemycket. Ta vara på den möjlighet praktiken är, för det ger så himla mycket.”

Rulla till toppen

NYHETSBREV

Registrera dig för att få senaste nyheter och information!