Sök
Stäng denna sökruta.

Skräddarsy din egen kompetensutveckling

Det är alltid en bra idé att skaffa nya kunskaper. Även om du redan har en utbildning och arbetar inom ett yrke. När du kompetensutvecklar dig får du nya kunskaper som gör att du kan utvecklas i ditt jobb. Du får fler möjligheter att påverka din karriär och din löneutveckling när du

Det är alltid en bra idé att skaffa nya kunskaper. Även om du redan har en utbildning och arbetar inom ett yrke. När du kompetensutvecklar dig får du nya kunskaper som gör att du kan utvecklas i ditt jobb. Du får fler möjligheter att påverka din karriär och din löneutveckling när du utbildar dig. Du blir också mer attraktiv på arbetsmarknaden. Framför allt om du har unika kompetenser som andra inte har. Nu är det ännu lättare att skräddarsy din egen kompetensutveckling. Cady har ett stort utbud av kurser som du kan välja mellan och kombinera så att det passar dina drömmar och ambitioner. Så här kan du ta nya steg i din karriär genom att vidareutbilda dig på dina egna villkor.

Därför ska du kompetensutveckla dig

Det finns många goda anledningar att skaffa nya kunskaper, både karriärmässiga och personliga. Här är några av de främsta fördelarna med att läsa kurser för att utveckla din kompetens.

  • Du får ny energi och inspiration när du lär dig någonting nytt som låter dig utvecklas i ditt arbete. Du får möjlighet att jobba med nya arbetsuppgifter och ta mer ansvar. Om du arbetar med att hjälpa människor ger dina nya kunskaper dig möjlighet att ge ännu bättre stöd.
  • Arbetsmarknaden förändras snabbare än någonsin, och det har aldrig varit viktigare att fylla på med nya kunskaper så att du kan hålla dig uppdaterad och relevant i din yrkesroll. När du kompetensutvecklar dig visar du dessutom att du är en driven person som vill utvecklas. Det gör dig extra attraktiv på arbetsmarknaden.
  • När du får mer kompetens kan du ta nya steg i din karriär. Det ger dig möjlighet att avancera och få högre lön. Men det är också ett sätt att uppnå dina mål. Kanske trivs du väldigt bra på din arbetsplats, men vill arbeta på ett annat sätt eller med andra uppgifter. Då kan en kompetensutveckling ta dig dit du vill, till exempel om du arbetar inom vård eller social omsorg och har ett intresse för psykologi. Om du vidareutbildar dig inom psykologi så kan du då arbeta mer med det du är intresserad av, bli kunnigare och mer attraktiv inom ditt yrke, och inte minst kan du hjälpa människor på ett bättre sätt.
  • Du växer som människa när du får nya kunskaper. Du får mer självförtroende och känner dig tryggare och starkare i din yrkesroll.

Viktiga saker att tänka på när du ska kompetensutveckla dig

  • Prata gärna med din arbetsgivare. Du kan få fler insikter i vilka kunskaper som hjälper dig mot dina mål och ambitioner. Det är också vanligt att arbetsgivare stöttar anställda som vill utbilda sig, till exempel genom att se till att du får tid och utrymme att studera, eller genom att helt eller delvis betala kostnaden.
  • Tänk långsiktigt. Vad har du för kompetens i dag, och vad behöver du för kunskaper för att utvecklas på både kort och lång sikt. Tänk på din karriär i ett långt perspektiv.
  • Visst är det bra att tänka strategiskt kring hur arbetsmarknaden utvecklas, men det viktigaste är att du tar steg i en riktning som du verkligen vill gå i. När du följer din passion och dina intressen blir det roligare på jobbet och lättare att studera.

Så här skräddarsyr du din egen kompetensutveckling hos Cady

Cady erbjuder ett brett urval av kurser som du kan välja mellan och kombinera för att få just den kompetensutveckling du behöver för att nå dina mål. Du kan läsa kurserna på ett väldigt flexibelt sätt som passar dig och ditt liv. Du läser på distans i din takt så att du kan studera medan du arbetar, exempelvis på kvällar, helger och andra stunder du är ledig. Kursen kan börja precis när du vill, året om. Det går dessutom snabbt att läsa kurserna eftersom det inte ingår någon praktik eller något slutarbete. Kurserna är baserade på självstudier men du har tillgång till en yrkeslärare som kan hjälpa dig med pedagogiska frågor och andra funderingar som du kan ha. Självklart ingår även den kurslitteratur som du behöver.

För att läsa en kurs behöver du ha fyllt 18 år (eller ha vårdnadshavares samtycke). Ha goda kunskaper i svenska samt studievana, disciplin och självkännedom. Eftersom kursen sker på distans behöver du ha dator och internetåtkomst samt kunna hantera filer i Word, Excel, Powerpoint samt PDF.

Vårt kursutbud

På Cady erbjuder vi ett brett utbud med kurser inom områdena fastighet/bygg, media/kommunikation, organisation/ledarskap, social omsorg samt vård och omsorg/hälsa. Det ger dig många valmöjligheter att fritt skräddarsy din personliga kompetensutveckling så att den passar just dina behov och mål. Det ger dig unika möjligheter att utbilda dig och få just de kunskaper du behöver för att förverkliga dina drömmar.

Här är de olika kurser som du kan välja mellan för att komponera ihop din egen kompetensutveckling. Du kan klicka på kursen för att läsa mer om den och ansöka till den.

Fastighet/bygg

Hotell/service

Media/kommunikation

Organisation/ledarskap

Social omsorg

Vård & omsorg/Hälsa

Rulla till toppen

NYHETSBREV

Registrera dig för att få senaste nyheter och information!