Sök
Stäng denna sökruta.

Topp 5 utbildningstips för hösten 2021

Hösten är runt hörnet och många går i tankar om att utbilda sig. Är du en av dem som vill börja plugga men har ännu inte bestämt vad du vill läsa till? Kolla hit! Här kommer våra hetaste utbildningstips inför hösten 2021.

Hösten är runt hörnet och många går i tankar om att utbilda sig. Är du en av dem som vill börja plugga men har ännu inte bestämt vad du vill läsa till? Kolla hit! Här kommer våra hetaste utbildningstips inför hösten 2021.


Utbildningstips 1: Tandsköterska

Detta är ett väldigt bra yrkesval för dig som tycker att det är roligt att träffa och hjälpa människor samt vill jobba inom tandvården.

Vad innebär det att jobba som tandsköterska? Det är ett stimulerande arbete där du assisterar andra personal i tandvårdsteamet såsom tandläkaren och tandhygienisten i undersökningar och behandlingar av patienter. Du kan även göra administrativa uppgifter, lättare behandlingar, hygienisk rengöring och framtagning av verktyg inför behandlingar.

Detta är ett mycket bra yrke att satsa på då det finns stora brister om utbildade personal runt om i landet och det innebär även att arbetsprognoserna ser goda ut både nu och i framtiden. Vi har även samarbete med Happident, en rikstäckande arbetsgivare som har stort behov av personal.

Med vår distansutbildning får du den kunskapen och kompetensen som behövs för att kunna jobba som tandsköterska. Du blir mer attraktiv på arbetsmarknaden och dina chanser ökar till att få just det jobbet som du vill ha!

Läs mer om utbildningen till tandsköterska här.


Utbildningstips 2: Social omsorg

Ett hett tips är att utbildad dig inom social omsorgen. Här finns det också väldigt stora brister om kunniga och utbildade personal och är ett mycket gott nu och framtida yrkesområde att satsa på.

Några av de olika yrken som du kan välja att utbilda dig till hos oss är socialpedagog (som inkluderar även en kurs i KBT), behandlingspedagog och socialadministratör.

Socialpedagog

Arbetet som socialpedagog är brett och vår yrkesutbildning ger dig bredda kunskaper för att matcha arbetsmarknaden. Du kanske vill jobba på ett HVB-hem med ensamkommande flyktingbarn. Eller inom skolans vårdteam med att hjälpa elever som har svårare problem. Eller så kan du även jobba inom Kriminalvården med att hjälpa människor att komma in i samhället igen. Som sagt så finns det många olika jobbmöjligheter när du är utbildad socialpedagog.

En stor del av jobbet utgår ifrån att hjälpa människor, både vuxna och barn, som har svårare sociala problem så att de ska kunna leva ett bra och självständigt liv men ändå få det stödet som de behöver.

Då det även finns efterfrågan om kunskaper inom KBT när man jobbar inom social omsorgen läser du denna som en delkurs i vår utbildning.

Läs mer om utbildningen till socialpedagog här!

Behandlingspedagog

Behandlingspedagog liknar socialpedagog och ofta förväxlas dessa yrkestitlar då det finns i många olika sätt att arbeta med både av dessa roller. Vi har riktat vår yrkesutbildning till behandlingspedagog mot behandling av människor som har olika typer av missbruksproblem. Det kan handla om allt ifrån droger och alkohol till shopping- och spelmissbruk.

Med vår yrkesutbildning får du även kunskap inom anhörigvård vilket är en otrolig viktig del av behandlingen. Med den kan du hjälpa anhöriga att förstå, hantera, bearbeta och stödja sina nära och kära på sin väg mot återhämtning.

Läs mer om utbildningen till behandlingspedagog här!

Socialadministratör

Eftersom det är en ökad arbetsbelastning på socialsekreterare har efterfrågan av socialadministratörer vuxit kraftigt i den senaste tiden. Det innebär att det finns mycket goda möjligheter till att kunna få ett arbete nu och även att framtidsprognoser ser mycket goda ut.

Som socialadministratör jobbar du administrativt inom social omsorgen där du hjälper och stödjer socialsekreteraren i sitt arbete. Du blir den avlastande verktyget som underlättar socialsekreteraren i sitt arbete och därmed kan flera personer få hjälpen som de behöver.

Läs mer om utbildningen till socialadministratör här!

Andra yrkesroller inom social omsorg

Om du vill ha förslag på flera yrken inom social omsorg erbjuder vi även andra yrkesutbildningar. Här kan du läsa om alla våra utbildningar inom social omsorg.


Utbildningstips 3: Kognitiv beteendeterapeut

Vill du specialisera dig inom KBT? Kognitiv beteendeterapi är på uppgång då den blir allt mer erkänt som en av de de främsta behandlingsmetoderna för att hjälpa människor, både vuxna och barn, förstå deras känslor och hur känslorna påverkar deras handlingar. Detta i sin tur hjälper till att kunna identifiera dessa känslor när de uppstår och varför man reagerar såsom man gör.

KBT-behandlingen utgår ifrån den enskilde personens behov och då får varje person en individualiserade handlingsplan. Detta gör kunskap inom kognitiv beteendeterapi mycket eftertraktad då du som terapeut kan ge varje person just den specifika hjälpen som hen behöver.

Det finns många olika vägar till att bli KBT och med vår yrkesutbildning får du de kompetenserna och kunskaperna som du behöver för att vara redo att jobba med dina egna klienter så fort du har läst färdigt.

Vill du veta mer? Läs mer om utbildningen till kognitiv beteendeterapeut här!


Utbildningstips 4: Pedagogik

Att satsa på en karriär inom pedagogik är ett mycket klokt val. Arbetsmöjligheter finns det gott om runt om i landet och med rätt kunskap och kompetens blir du eftertraktad på arbetsmarknaden.

Barnskötare

Vi har flera olika utbildningar inom pedagogik och den populäraste av dem är barnskötare. Att ta hand om de minsta kräver att du har goda kunskaper i skötsel av barn och kan agera i olika situationer på ett pedagogiskt sätt. Du har en väldigt viktig roll i barnens liv då du tar hand om de när föräldrarna är på jobbet och inte själva kan. Du blir den förebilden och ledaren för barnen som formar deras uppfattning av världen utifrån det de lär sig av dig.

Det är stora brister om utbildade och kunniga barnskötare över hela Sverige och det innebär att du har goda möjligheter att kunna få ett nytt arbete eller även en fast anställning på din arbetsplats efter du har läst färdigt.

Läs mer om utbildningen till barnskötare här!

Studiehandledare

En av de nyaste utbildningarna i vårt utbud är studiehandledare. I detta pedagogiska yrke jobbar du med skolbarn som har annat modersmål än svenska att klara av sitt skolarbete. Du jobbar direkt med eleven och andra skolpersonal för att hjälpa eleven i sin kommunikation och uppnå kunskapskraven.

Detta är ett eftertraktat yrke och det finns en tydlig ökning i efterfrågan av utbildade studiehandledare. Det innebär mycket goda arbetsmöjligheter för dig som kan ett annat språk på modersmål nivå och har en utbildning.

Läs mer om utbildningen till studiehandledare här!

Andra pedagogiska yrken

Hos oss kan du även bli fritidsledare, elevassistent eller lärarassistent. Här kan du läsa mer om våra andra utbildningar inom pedagogik.


Utbildningstips 5: Vårdbiträde

Det finns stora brister av kompetenta och utbildade personal inom vården vilket har visat sig markant under den pågående coronapandemin. Arbetsbristerna kommer att fortsätta en längre tid framöver då många pensionerar sig och behöver ersättas. Antalet befolkningen har ökats och den medellivslängden blir allt äldre vilket även innebär ett större behov av att vårda flera personer och längre.

Allt detta tillsammans ger dig mycket goda chanser till att få ett jobb inom vården särskilt om du har de kompetenser och kunskaper som arbetsgivare letar efter.  En utbildning öppnar upp flera dörrar och arbetsmöjligheter för dig och du blir mer eftertraktad som anställd.

Här kan du läsa mer om utbildningen till vårdbiträde.

Andra utbildningar inom vården

Är du intresserad av att jobba inom vården men inte vet vad du vill jobba med? Vi erbjuder flera spännande utbildningar! Kika på våra nya utbildningar till aktivitetspedagog inom äldreomsorgen och boendestödjare inriktning psykiatri.

Här kan du se alla av våra vårdutbildningar.


Vill du ha flera utbildningstips?

Dessa är våra topp 5 tips för utbildningar till hösten 2021. Vill du istället bli t.ex. HR-specialist, sexrådgivare, hotellreceptionist eller fastighetsskötare? Kika på hela vårt stora utbud! Vi har många attraktiva yrkesutbildningar och kompetenskurser för dig som är redo att ta nästa steg mot din framtid.

Yrkesutbildningar

Kompetenskurser

Rulla till toppen

NYHETSBREV

Registrera dig för att få senaste nyheter och information!