Sök
Stäng denna sökruta.

Vad gör en hr-generalist

HR eller Human Resources är ett brett yrke med många olika roller och ansvarsområden. Det finns olika benämningar inom HR och hr-generalist är en av dem. Med vad gör en hr-generalist egentligen?

HR eller Human Resources är ett brett yrke med många olika roller och ansvarsområden. Det finns olika benämningar inom HR och hr-generalist är en av dem. Med vad gör en hr-generalist egentligen? I denna artikel kommer du att få veta mer om denna yrkesroll samt Cadys distanskurs till hr-generalist.

Vad gör en hr-generalist?

Hr-generalister jobbar med företagets HR frågor i sin helhet. När du är hr-generalist så har du oftast redan arbetat inom HR ett tag.

Du har den fördjupade kunskapen som krävs för att hantera de olika frågorna som kan uppstå när du har hand om personalen på arbetsplatsen. Det kan innebära frågor kring anställning såsom vid rekrytering eller uppsägningar. Du har en ledande position även vid omställning och rehabilitering av personal under förändringar inom verksamheten eller vid längre sjukfrånvaron.

Arbetsrätt och arbetsmiljöfrågor rör alla på arbetsplatsen. Dessa är de grundläggande pelarna inom HR frågor . Kompetens inom dessa områden är oftast mycket efterfrågade. Därför är det även viktiga att ha djupa kunskaper i dessa som stöd i ditt arbete med personal.

Att arbeta med personal som chef och ledare

Det är oftast dig som jobbar i en chefs- eller ledningsposition som har helhetssynen över personalen. Då kan du behöva fördjupade kunskaper och kompetenser för att kunna hantera detta arbete. Att leda på ett bra sätt när det sker förändringar är även mycket viktigt.

För att du ska kunna jobba med HR på ett effektivt sätt som även gynnar företag så behöver du även kunna arbeta strategisk. Med systematiska arbetssätt så kan du bidra till utveckling inom organisationen gällande HR och personal.

Inte minst är det viktigt att känna till employer branding, alltså hur en arbetsgivares varumärke är representerad i omvärlden. Med bra employer branding så är en tjänst hos företaget aktuell och attraktiv till den kompetensgruppen som du vill nå vid rekrytering och anställning. Den är även mycket viktig för att kunna behålla och utveckla den befintliga personalen som företaget har investerat i tids- och pengarmässigt.

Alla dessa kompetenser och mer lär du dig i Cadys distanskurs till hr-generalist.

Hur du kan bli hr-generalist

För att bli hr-generalist kan du läsa Cadys distanskurs. Du ska redan vara utbildad till Hr-specialist eller ha arbetat med HR frågor i en chef- eller ledningsposition. Du kommer att bygga på de kunskaper och kompetenser inom HR och personaladministrationen som du redan har. Om du inte redan har denna kunskap så kan du istället läsa vår distansutbildning till HR-specialist som ger dig bredda HR kompetenser.

Då du redan har erfarenhet inom yrkesområdet till HR så finns det ingen praktik i kursen. Utan det du lär dig kan du använda direkt i det HR arbetet som du redan gör. Du får alltså fördjupade kunskaper av Cadys distanskurs till hr-generalist.

Cadys distanskurs till hr-generalist

När du läser Cadys distanskurs till hr-generalist så arbetar du självständigt i vår online lärplattform som du har tillgång till dygnet runt. Det finns inga fysiska träffar så du kan läsa denna kurs oavsett var du är bosatt, du behöver bara dator- och internetankomst för att kunna läsa.

Upplägg av studier

Kursen motsvarar en traditionell studietid på 8 månader och tiden är flexibel. Du läser helt i din egen takt och det innebär att du kan läsa snabbare eller långsammare än den motsvarande tiden. Oftast kan du läsa färdigt inom 4 månader om du läser heltid och inte tar några pauser. Hela kursen behöver bara vara avklarad inom 10 månader.

Du jobbar med en delkurs i taget och när du har gjort färdigt den så jobbar du vidare med nästa. Då du gör allting i lärplattformen så kan du läsa precis när det passar dig bäst, dag eller natt, veckodagar eller på helgen.

En stor fördel med distansstudier är att du får även välja där du vill studera, och då kan du välja en miljö som ger dig bästa möjligheten till att lära dig på bästa sättet. Det kan vara hemma i ett specifikt rum, på biblioteket eller även på ditt favorit fikaställe. Ska du resa bort så kan du även studera utomlands.

Din egen lärare

Din yrkeslärare finns tillgänglig om du skulle behöva hjälp eller fastnar på en fråga. Du kan bolla pedagogiska frågor med hen och du kan även få studiestöd och elevcoachning om du skulle önska det. Du bestämmer själv över hur mycket kontakt du vill ha med din lärare.

Kompetensbevis

Efter att du har klarat av hela kursen så får du ett kompetensbevis som påvisar allt som du har lärt dig under kursen. Då har du skaffat dig den kompetens som du behöver för att jobba som hr-generalist. Du kan använda den när du söker en ledig tjänst eller även för att hjälpa öka din lön.

Rulla till toppen

NYHETSBREV

Registrera dig för att få senaste nyheter och information!