Sök
Stäng denna sökruta.

Mansah investerade i utbildningen till säljare

Fyrabarnsmamman Mansah från Norrköping bestämde sig för att skola om sig! Hon valde att läsa utbildningen till säljare och säljledare hos Cady Training Academy och hennes berättelse är minst sagt inspirerande och hoppingivande.

Fyrabarnsmamman Mansah från Norrköping bestämde sig för att skola om sig! Hon valde att läsa utbildningen till säljare och säljledare hos Cady Training Academy och hennes berättelse är minst sagt inspirerande och hoppingivande.

Trivs med att jobba med människor

Mansah kommer ursprungligen från Ghana och där har hon arbetat i affärer och inom restaurangbranschen i många år. Hon är en väldigt glad, positiv och social person som trivs allra bäst bland människor där hon får vara en i teamet.

Efter att Mansah kom till Sverige arbetade hon som stödassistent inom särskilda boenden. Det var ett mycket betydelsefullt arbete där hon fick hjälpa människor, men också helt nytt för Mansah.

Behövde en förändring i sitt liv

Då hon är van vid att vara beslutsfattande och gillar att vara kreativ började hon bli rastlös och kände att hon behövde aktivera sig mer. Då bestämde Mansah sig en dag för att satsa på sin hälsa.

Gymmet blev en naturlig följd som fick henne att hålla igång, precis som hon var van vid. Rastlösheten växte och kom ikapp henne, och då förstod Mansah att hon behövde göra en ännu större förändring i sitt liv. Det var då Mansah reflekterade tillbaka på sitt liv i Ghana och vad hon gillade att jobba med mest.

Bestämde sig för att läsa utbildningen till säljare

Mansah gillade verkligen sina tidigare jobb inom affärer och då bestämde sig för att bli säljare. Då hon ville komma igång snabbt kontaktade sin kommun först. Men Mansah blev nekad utbildning då hon redan hade gymnasieexamen, en situation som tyvärr flera drivna människor får uppleva när de vill skola om sig.

För att hitta alternativ till kommunala utbildningar Googlade Mansah. Där hittade hon Cady och började att noggrant läsa om utbildningen till säljare och säljledare. Hon forskade och läste alla recensioner och betyg hon kunde hitta på nätet. Genom dessa fick hon en mycket positiv och trygg bild av Cady och bestämde sig för att köpa utbildningen själv.

En investering i sin framtid

Mansah insåg att finansiera utbildningen till säljare privat är en investering i sig själv och någonting som skulle ledde till att hon kunde jobba med det hon verkligen ville.

”Man kastar småfisk för att fånga stor fisk”

Läste färdigt utbildningen till säljare på sex månader

Språkkunskaperna i kombination med distansstudier oroade Mansah till en början, hon visste att hon skulle behöva arbeta hårdare för att klara av det. Men redan efter första godkända uppgiften växte hennes självförtroende. Utbildningen till säljare och säljledare motsvarar ett års heltidsstudier men på bara sex månader med hög studietakt avslutade hon sina studier med bravur.

Blev anställd på sin praktikplats

Praktiken som kom i slutet av utbildningen gjorde Mansah på en ICA butik i sin hemstad. Där fick hon dessutom en tillsvidareanställning sedan årsskiftet.

Med all rättighet är Mansah väldigt lycklig och stolt över sitt beslut, sitt initiativ och framför allt modet hon visat genom att våga studera vidare i vuxen ålder.

”Att utbilda sig är en investering och jag är stolt över att inte ha fastnat på en plats jag inte trivs på!”

Många kan tycka att det är svårt eller krångligt att sätta sig tillbaka i skolbänken men Mansah visar att med lite vilja kommer man långt. Och dessutom att läsa på distans där man har möjligheten till att styra över sina studier är en fördel för de flesta.

”Cady blev det självklara valet då jag kunde arbeta samtidigt, studera i min egen takt och bestämde själv mina deadlines. Under praktiken sedan tog jag tjänstledigt från min arbetsplats i 6 månader, men redan efter hälften av tiden sade jag upp mig då jag visste att jag hade hamnat rätt!”

Avslutningsvis vill Mansah uppmuntra andra som funderar till att ta steget och våga utbilda och utveckla sig.

”Om man vill så klarar man allt. Viljan är viktigast och att våga lyssna på sin magkänsla!”

Om utbildningen till säljare

Utbildningen till säljare och säljledare motsvarar 1 år men upplägget är flexibelt där du läser helt i din egen takt. Du kan bli färdigutbildad mycket snabbare än vid traditionellt studiesätt såsom Mansah gjorde när hon läste färdigt på sex månader.

När du har läst färdigt får du de viktiga verktygen och kunskaperna du behöver för att jobba både som säljare och även som säljledare.

I utbildningen ingår bl.a.:

 • Kommunikation
 • Administration 1
 • Organisation och ledarskap
 • Försäljning och marknadsföring
 • Kundpsykologi
 • Personlig service
 • Service via telefon och internet
 • Affärsutveckling och ledarskap
 • Affärskommunikation
 • Entreprenörskap och företagande
 • Företagsekonomi

Du kommer även att göra praktik i utbildningen till säljare för att få praktisk erfarenhet. Praktiken ger dig bättre möjligheter till arbete efter avslutad utbildning och du blir dessutom redo att kunna arbeta direkt.

Vill du också bli säljare och säljledare? Läs mer om utbildningen här!

Rulla till toppen

NYHETSBREV

Registrera dig för att få senaste nyheter och information!