Sök
Stäng denna sökruta.

Peter bytte spår i karriären med hjälp av Cady

När politiska styret byttes i Östersund innebar det att Peter fick lämna sin tjänst som vd för det kommunala aktiebolaget Inlandsbanan. Eftersom han ville bo kvar i staden, men inte fick något motsvarande arbete valde han att återvända till rollen som egenföretagare efter att ha studerat till solcellsmontör på Cady.

Peter är från början från Vemdalen i Härjedalen. Tidigare arbetade han inom besöksnäringen med att bland annat locka turister från storstäderna till skidorterna i norr via nattågstrafik, något som blev en stor framgång. Tack vare framgångarna blev Peter rekryterad som vd för Inlandsbanan. Fokus låg på att uppgradera den ålderstigna järnvägen och att elektrifiera tågtrafiken genom grön vätgas, för att attrahera nya stora kunder.

”Alltid varit intresserad av grön energi”

När Peter, efter politiskt skifte i Östersund, lämnade sin tjänst som vd för Inlandsbanan blev han tvungen att tänka om, då inga liknande jobb fanns att få i staden han etablerat sig i och ville bo kvar i. Eftersom han alltid varit intresserad av grön energi, blev solceller nu intressant, ett vägval där Cady kunde vara till hjälp. – Jag hade tidigare trivts väldigt bra som egenföretagare och nu tog jag möjligheten att studera till solcellsmontör på Cady, som erbjöd en mer omfattande utbildning. Jag gjorde en seriös marknadsundersökning innan jag valde utbildning och att Cady ger certifiering från Svensk solenergi, kändes väldigt viktigt, säger Peter. Till sin utbildning som Solcellsmontör har han också lagt till kurser i fallskydd och ställningsmontage. – Man får en bra grundförståelse för elnätets uppbyggnad i Cadys utbildning och jag läser nu vidare till auktorisation allmän behörighet elektriker. Eftersom jag kommer från besöksnäringen så uppskattar jag också kursen i kundbemötande. Det är ju så viktigt att göra ett seriöst bemötande och få kunden att känna sig trygg i en för många villaägare stor investering, menar Peter.

”Gillar Cadys uppbyggnad”

Peter tycker att Cady har plockat ihop utbildningen bra och dessutom förbättrat den under resans gång. – Jag gillar Cadys uppbyggnad med att de är så digitalt vana, att utbildningen är bred och lätt att orientera sig i samt kompententa mentorer.

Peter tips till dig som ska plugga på distans:

  • Ha disciplin (det är lätt att allt annat känns viktigare när man ska studera).
  • Plugga inte hela dagar (kör hellre i bra tempo under en halvdag).
  • Lär dig att fokusera på rätt saker i utbildningsmaterialet.
Rulla till toppen

NYHETSBREV

Registrera dig för att få senaste nyheter och information!