Sök
Stäng denna sökruta.

Relevant utbildning för Norrbehandling AB

Marcus ville kompetens höja sin personal på distans. "Ni hittade en lösning åt oss och det var väldigt fokuserad på kunden. Då kände jag, men de här. De här vill jag ju köpa tjänster utav för här var det långsiktigt för man ser också till kundens behov. Så otroligt nöjd med det.”

I Norrbotten befinner sig Norrbehandling AB, ett behandlingshem som bedriver högkvalitativ behandling och vård där drygt 6-9 behandlare jobbar främst med ungdomar. Han ville ha en relevant utbildning för sitt behandlingshem för att kompetensutveckla sin personal. Vi har pratat med ägaren, Marcus, om sitt vårdföretag och vad vår distansutbildning till socialpedagog har tillfört honom och hans anställda.

Om Norrbehandling AB

Norrbehandling AB håller i en viss del uppdragsbehandlingar med fokus på behandling av barn som har bl.a. upplevt och bevittnat våld. Behandlingshemmet ligger i ett mindre samhälle och det ger ungdomarna möjligheten att fokusera på sitt. Området är mycket lugnare än större städer så det finns inte den sociala negativa kontakten på samma sätt. Det är just därför Norrbehandling AB har stationerat sig så norrut.

Behandlingshemmets framtid ser mycket ljust ute med planer på att dra igång föreläsningsdagar, inspirerande utbildningar och även att öppna upp ytterligare ett behandlingshem.

Ville kompetens höja sin personal på distans

Då Marcus ville kompetens höja sin personal letade han efter en passande utbildning.

”För det är det jag är ute efter hela tiden att kompetensutveckla företaget och den enskilda personen också så blir det för medarbetaren att de känner att de har någonting extra.”

Det finns många duktiga människor som vill hjälpa ungdomar men saknar utbildning. ”Jag lever efter det vise att rätt person på rätt plats och så vill man jobba med människor och har rätt personlighet det kan jag aldrig köpa in. Men jag kan köpa in mig en utbildning. Jag kan lägga den teoretiska grunden till dem och det kan jag betala men jag kan aldrig ändra en personlighet. Jag kan ha otroligt rätt person som är en superbehandlare men som inte har utbildningen och då kan jag som ägare välja att utbilda den här personen.”

Det mest relevant utbildning som finns på marknaden

Eftersom Norrbehandling AB ligger där avstånden är längre finns det inte lika stora möjligheter för att utbilda sin personal på det traditionella sättet. Det går helt enkelt inte att kombinera heltidsstudier med ett heltidsarbete vilket är en an de kraven Marcus har som arbetsgivare.

“I dagens samhälle så sker oftast studier på distans. Och då krävs det ju ska de jobba hos mig heltid då måste de ju gå på distans, det finns inga alternativ.”

Marcus har utvärderat noga de olika alternativen som fanns. Han kom fram till att Cadys utbildning till socialpedagog är det bästa alternativet som finns på marknaden eftersom elever kan studera samtidigt som de jobbar 100%. Och då utbildningen är flexibel ”om man är flitigt så kan man ganska snabbt göra klart utbildningen”. En av hans anställda som genomgått utbildningen klarade av den i cirka ett år och tyckte också att den var bra.

Utbildningen motsvarande de krav han hade

Utbildningen motsvarar de kunskapskraven han har på en 2½-årig eftergymnasial utbildning vilket är en relevant utbildning till sitt behandlingshem. Det innebär att genom en utbildning hos Cady kan de också direkt åtgärda för att höja deras nuvarande kvalité inom deras verksamhet och satsa på framtiden. ”Och det är ju också ett sätt att man ser att vi som arbetsgivare kan erbjuda en attraktiv arbetsplats.”

Dessutom anser han att innehållet är relevant som socialpedagog och behandlare. När han letade efter en utbildning tog han hjälp av sin kollega som är socionom och då såg dem Cadys utbildning.

“Vi tittade på innehåll och tyckte att det var väldigt relevant. Ett omfattande innehåll.”

Kvalitén i utbildningen var en viktig punkt för honom. ”Jag förstår att ni har ett internt arbete också men att jag har fått svar på hur ni tänker kvalité och utveckling. Och det känns tryggt också att veta att ni har planer för att höja kvalitén.”

“Ni (Cady) hela tiden jobbar för att höja nivån på era utbildningar. Det känns också bra för då vet man att ni strävar framåt.”

En annan viktig del är att Cadys prisbild är skälig anser Marcus. ”När det är studier via nätet att det inte att man har fått betala 100 000 för en utbildning.” Cadys utbildning ligger på drygt en fjärde del av detta pris och det är en rimlig kostnad för Marcus.

Uppskattade Cadys bemötande och fokus på lösningar

Då Marcus hade behov av en specialanpassning pga vissa förändringar hjälpte Cady till.

”Ni hittade en lösning åt oss och det var väldigt fokuserad på kunden. Då kände jag, men de här. De här vill jag ju köpa tjänster utav för här var det långsiktigt för man ser också till kundens behov. Så otroligt nöjd med det.”

Som arbetsgivare kan förändringar sker och han uppskattar Cadys fokus på att lösa de olika situationer som har uppstått utifrån det som är bäst för kunden. ”Vi alltid har kunnat ha en bra dialog med er. Ni har varit väldigt lösningsfokuserade. Som köpande att när vi har köpt en tjänst utav er där vi har fått lite problem har ni varit väldigt lösningsfokuserad på att hjälpa oss. Och det uppskattar jag väldigt mycket.”

Han fortsätter med att säga ”Det är viktigt för mig också för då får jag en trygghet när jag köper en tjänst att ja, men de här kan jag köpa en tjänst utav för om det sedan är jag som måste göra en förändring eller något där har ni varit lösningsfokuserad. Ni ser till kundens behov.”

”Jag blir jätte, jättenöjd och det är klart att jag känner en trygghet för framtida tjänster också.”

Nu tittar han även på att investera i andra av våra utbildningar som ger ytterligare kvalitetsutvecklingar inom hans företag.

När vi frågade Marcus om hur han upplevde Cady var han väldigt positiv och även rekommenderar våra utbildningar till andra företag och organisationer.

”Om era utbildningar matchar deras behov då skulle jag vara trygg med att köpa era tjänster och absolut det här med bemötandet man får och att det är lösningsfokuserad. Så ja, jag är jättepositiv.”

Om utbildningen

Vår distansutbildning till socialpedagog motsvarar en 2½-årig yrkesutbildning och innehåller en bredd kursplan som många arbetsgivare har uppskattat. Här är ett urval av de olika delkurserna som ingår i utbildningen:

 • Psykologi
 • Psykiatri
 • Kommunikation
 • Etik
 • Migration, integration & kulturmöten
 • Socialpedagogik
 • Socialt arbete och socialrätt
 • KBT
 • Sociologi
 • Missbruk och skaderisker
 • Kriminologi

Det ingår även praktik för att eleven ska kunna få den praktiska erfarenheten som behövs för att komma igång med yrket. Men om du som arbetsgivare har anställda som redan arbetar som socialpedagog kan praktiken valideras bort om du önskar om de arbetar inom samma yrke.

Skräddarsy utbildningen efter din verksamhets behov

Utöver det vanliga utbildningspaketet som finns på vår hemsida kan vi skräddarsy utbildningen efter din verksamhets behov. Vi kan erbjuda t.ex. utbildning för större grupper eller på deldistans, tilläggning eller borttagning av delkurser, fast utbildningstid och mycket mer. Kontakta oss för mer information och en offert idag.

Rulla till toppen

NYHETSBREV

Registrera dig för att få senaste nyheter och information!