Sök
Stäng denna sökruta.

Simone blev anställd inom HR efter sin utbildning

Sedan Simone tog studenten så har hon haft olika spridda jobb. Hon gick hotell och restauranglinjen då hon ville jobba med människor och blev därefter servitris. Efter det utbildade hon sig även till undersköterska och jobbade några år inom vården.

Simone hade jobbat på några olika arbetsplatser efter hon tog studenten och hamnade till slut på Icas lager. Efter några år där kände hon att hon ville komma tillbaka till att arbeta direkt med människor. Då bestämde Simone sig för att läsa till HR-specialist hos Cady Training Academy och det öppnade upp nya möjligheter för henne. Genom hennes praktikplats hos Work-IT fick hon även en anställning och jobbar nu som HR-konsult.

Simone ville jobba närmare människor

Sedan Simone tog studenten så har hon haft olika spridda jobb. Hon gick hotell och restauranglinjen då hon ville jobba med människor och blev därefter servitris. Efter det utbildade hon sig även till undersköterska och jobbade några år inom vården.

Därefter kom Simone in på en helt annan bana där hon arbetade hos Ica Rollsbos lager i drygt 3 år. Men i lagret kom hon inte i kontakt med människor så mycket. Det saknade hon och då kände Simone att hon ville återgå till att arbeta med människor fast på ett annat sätt än tidigare.

Bestämde sig för att läsa till HR

Enligt Simone så ville hon läsa till HR då det är ett brett yrke med många olika möjligheter. Hon googlade och såg att det fanns så mycket hon kunde göra inom HR. Det handlade inte bara om befintlig personal på arbetsplatsen men även rekrytering och andra delar av organisationen.

HR är ett mycket strukturerat arbete där man jobbar även med lagar och regler. Att det är på det sättet intresserade Simone då hon själv är en strukturerad person och tror mycket på enkelhet och tydlighet.

”Utan en riktigt bra utbildning kan man missa det om gällande lagar och regler och här finns det även stor konkurrens på arbetsmarknaden.”

Efter att ha sökt på Google så hittade Simone Cadys distansutbildning till HR-specialist. Innehållet var gedigen och täckte flera HR områden. Det flexibla upplägget av studierna stämde väl in med Simones krav med att kunna läsa samtidigt som hon jobbade och i sin egen takt utan några fysiska träffar eller tidsbundna möten. Då bestämde hon sig för att läsa Cadys HR-specialistutbildning.

”Jag var ute efter en utbildning som jag kunde köpa och jobba samtidigt. Jag ville inte ha en massa studielån och sitta i en skolbänk. Då passade Cadys utbildning mig mycket bra.”

Simone jobbade och läste på distans samtidigt

Då började Simone att läsa på distans och, som många andra elever hos Cady, vid sidan av sitt arbete.

”Jag har mycket disciplin och drog av den snabbt, runt 1½ år. Jag hade inga kunskaper inom HR innan, bara om det man kommer i kontakt med genom att vara anställd.”

Hennes arbetsgivare, Ica, var väldigt hjälpsam under sina studier. Hon fick ta tjänstledigt och de var även hjälpsamma med att forma schemat kring hennes studier. Simone var så glad att hon hade en så bra arbetsgivare när hon läste. Det underlättade för henne väldigt mycket både under studierna och även under hennes 8-veckors praktikperiod då hon tog ledigt.

Praktiken är en viktig del av utbildningen

Simone sökte efter en praktikplats under coronapandemin och upplevde att det var svårt just då. Många jobbade hemifrån och inte i kontoret och kunde inte ta emot praktikanter. Men hon visste att det var viktigt då hon ville få mer praktisk erfarenhet inom HR. Simone anser även att praktik var väldigt viktigt för hennes framtid inom HR.

”Man kommer inte in i HR spåret på det viset utan att ha en praktik.”

För att kunna göra sin praktik heltid tog Simone tjänstledigt från sitt jobb på Ica. Hon sökte på LinkedIn och hittade Work-IT som hade personalbehov. Då tog Simone kontakt och träffade Jessica, ägaren, för en fika. Därefter så stämde det så bra att fick hon en praktikplats på Work-IT i Göteborg.

En praktikplats som lät Simone välja och utveckla

Under sin praktik fick Simone välja vad hon ville arbeta med. Hon började att jobba med rekrytering för att kunna få en springboard för att komma vidare till andra HR uppdrag. Att börja med rekrytering är nyttig och gav henne inblick i olika delar av HR.

”Jessica låter dig som praktikant ta så mycket plats du vill och välja vad du vill lära dig. Allt ifrån fakturering till rekrytering och anställning. Hon har en bra plattform och du som praktikant kan lära dig det du vill lära.”

Simone menar att hennes praktikplats passade den som ville ha en plattform för att utveckla och ta sig vidare. Den var inte för den som behövde strukturerade HR processor utan för den som var modig, driven och framåt, precis som Simone själv är. Om man vet vad man vill göra så kunde man etablera det hos Work-IT. Och då fanns det även möjlighet till anställning efter praktiken.

Fick anställning på sin praktikplats

Jessica var så nöjd med Simone, hennes kunskaper och hennes engagemang att Simone fick ett jobberbjudande direkt efter hennes praktik var slut. Detta tackade hon gladligen ja till och är nu anställd hos Work-IT som HR-konsult.

På Work-IT arbetar Simone med olika konsultuppdrag och hjälper andra företag med deras HR behov. När hon var ute på uppdrag så fick hon även erbjudande till ytterligare en anställning. Då rekommenderade Simone att sin chef, Jessica, tar kontakt med Cady för att få flera praktikanter och därmed även flera anställda.

Här kan du läsa mer om vad Jessica på Work-IT har att säga om sin erfarenhet med Cady.

Simone tipsar andra elever

Simone har flera bra tips för dig som vill börja läsa till HR-specialist.

”När du läser på distans hos Cady så kostar det en liten peng så slipper du dyra studielån. Du kan även jobba samtidigt. Det är inga platsbundna träffar och det går inte att göra när man jobbar samtidigt. Du har dina planer och då kan du jobba med uppgifterna i din takt och få återkoppling i din takt. Du kan pausa, lägga upp som du vill, allt är i din takt och flexibel.”

Här kommer flera tips från Simone:

  • Praktik är väldigt viktigt och ingår i Cadys utbildning. Kravet med att fixa din egen praktikplats hjälper dig att få kontakt med branschen.
  • Ha ett mål för att bli färdigt. Mitt mål var att komma bort från lagret och göra något annat.
  • Om du bor i närområdet till Göteborg och är en driven och framåt person så sök en praktikplats hos Work-IT!

Rekommenderar att läsa hos Cady

Avslutningsvis så tycker Simone att det funkade jättebra att läsa hos Cady.

”Jag fick snabb feedback och kunde lägga upp arbetet i min egen takt. Jag tycker att det var jättebra!”

När man läser hos Cady så får man en egen yrkeslärare som stöd. Simone behövde dock inte så mycket stöd då hon är självständig och strukturerad. Hon tyckte även att det var bra att hon kunde jobba i sin egen takt såsom det passade henne just då och att om en uppgift behövdes korrigeras så fixade hon det och fick snabb återkoppling från sin lärare.

Hon rekommenderar Cadys utbildning till HR-specialist till andra som också vill läsa som hon gjorde, alltså på sina egna villkor.

Vill du veta mer om HR-specialistutbildningen? Här kan du läsa allt om den inklusive kursplan och antagningskrav.

Rulla till toppen

NYHETSBREV

Registrera dig för att få senaste nyheter och information!