Sök
Stäng denna sökruta.

Work-IT anställde sin HR-specialist praktikant

I Cadys utbildning till HR-specialist så ingår det 8-veckors praktik. Eleven väljer själv sin praktikplats, och när Jessica Stendahl, ägare på Work-IT Goodwill AB, blev kontaktade av Simone, en av Cadys elever som läste till HR-specialist, så tackade hon ja.

I Cadys utbildning till HR-specialist så ingår det 8-veckors praktik. Eleven väljer själv sin praktikplats, och när Jessica Stendahl, ägare på Work-IT Goodwill AB, blev kontaktade av Simone, en av Cadys elever som läste till HR-specialist, så tackade hon ja.

Om Work-IT

Work-IT är ett företag baserad i Sisjön, Göteborg som arbetar med olika delar av HR-frågor. Dels hyr de ut sina egna konsulter till olika företag för uppdrag enligt med deras specifika HR-krav. De jobbar även med rekrytering av personal till andra företag. Företaget har funnits sedan 2012 och Jessica har drivit den själv i 4 år. Hon började som delägare men då hon trivdes så bra med företaget och att jobba inom HR så bestämde hon att köpa ut de andra ägare och driva det själv.

Som egenföretagare så har Jessica höga krav på sina anställda. De behöver vara framåt och självdrivande för att vara en funktionell del av teamet. Just nu jobbar 5 konsulter hos Work-IT inom områden HR och IT. Jessica letar ständigt efter duktiga personal som både tillskott till sitt team och även för att kunna rekrytera vidare.

Förberedd för sin praktik hos Work-IT

När Simone praktiserade på Work-IT så kände Jessica att de fick lära känna varandra och det blev en fullträff. Simone var väl förberedd inför sin praktik och Jessica kände att hon hade mycket bra kunskaper med sig. Dels tack vare sin utbildning till HR-specialist och dels på grund av hennes personliga egenskaper.

”Simone var så duktig och framåt. Jag är så nöjd med henne! Det berör självklart på personen själv, hur de är och när man jobbar för en egenföretagare är det en ganska otydlig roll. Arbetsuppgifterna är allt mellan himmel och jord. Hon fattade med en gång om hur hon skulle komma in i Work-IT.”

När man går ut på praktiken så ska eleven uppfylla praktikmålen för utbildningen. För att påvisa att dessa uppfylls så gör Cady Training Academy uppföljningar med eleven och handledaren. Jessica hade då den kontakten med privatskolan Cady som krävdes genom bland annat trepartssamtal och slutarbetet. Hon tyckte att det funkade mycket bra och det räckte alldeles utmärkt för hennes del. Simone var också väldigt duktig att själv driva den kontakten som behövdes.

Här kan du även läsa vad Simone har att säga om sin utbildning till HR-specialist.

Simone fick anställning direkt efter sin praktik

Då Simone visade omfattande kunskaper inom HR och är så självdriven så fick hon även välja vad hon ville jobba med. Hon har fått lära sig allt inom HR och har varit det stödet som Jessica ville ha. Då kände även Jessica att hon verkligen ville satsa på Simone.

Därmed erbjöd Jessica en tjänst på sitt företag direkt efter att Simones praktik var avslutad. De har jobbat ihop i flera månader och Jessica är inte mer än helnöjd med sitt val att först ta emot Simone som praktikant och även anställa henne.

Work-IT vill satsa på flera

Jessica är så nöjd och anser att Simone är så duktig att hon vill gärna ta emot flera praktikanter från Cady. Hennes tanke är att i framtiden kunna anställa duktiga elever som Simone både för hennes eget företag och även för att kunna rekrytera vidare. Där kan hon erbjuda en plattform för att riktigt duktiga elever ska kunna komma vidare och få ett jobb inom HR.

Avslutningsvis ger Jessica rekommendationer till andra företag som har personalbehov.

”Jag kan verkligen rekommendera Cadys elever då jag kände att utbildningen har varit bra samt att kunskaperna också räckte till. Sedan beror det självklart även mycket på personen själv. Får jag flera som Simone så vill jag anställa dem.”

Om Cadys distansutbildning till HR-specialist

Cadys distansutbildning till HR-specialist är heltäckande och ger kunskaper inom flera olika HR områden. Då kan du jobba med olika HR frågor såsom Simone gör på sina olika uppdrag hos Work-IT.

Att utbilda dig på distans kräver att du har en del självdisciplin då du läser själv i din egen takt. Du har givetvis din egen yrkeslärare som ger dig pedagogiskt stöd och hjälp.

Detta läser du i utbildningen till HR-specialist:

 • Kommunikation
 • Service
 • Administration
 • Personaladministration och arbetspsykologi
 • Företagsekonomi
 • IT
 • Affärsutveckling och ledarskap
 • Entreprenörskap och företagande
 • Inköp och upphandling
 • Affärskommunikation
 • Etik och människans livsvillkor
 • Affärsjuridik och arbetsrätt
 • Rekrytering och omställning
 • Organisation och ledarskap

Innehållet motsvarar 2½ år men då du läser helt i din egen takt kan du läsa snabbare eller långsammare. Vid heltidsstudier utan några lov kan du exempelvis halvera utbildningstiden till runt 1 – 1½ år. Du har max 5 år att läsa färdigt och du bestämmer själv hur du vill läsa under den tiden. Praktiken görs oftast i samband med slutet av utbildningen och är även flexibel så att du kan anpassa det utifrån din livs- och arbetssituation. För att avsluta utbildningen och få ditt certifikat och yrkesutbildningsbevis så gör du även ett större slutarbete. De flesta elever ser framemot att göra det då de får redovisa och fördjupa sig ett ämne inom HR som de brinner för.

Vill du veta mer om HR-specialistutbildningen?

Mer detaljerade information kan du läsa direkt på utbildningssidan.

Rulla till toppen

NYHETSBREV

Registrera dig för att få senaste nyheter och information!