Sök
Stäng denna sökruta.

Yasmine pluggade till drömyrket

Yasmine som jobbat länge inom handeln blev utbränd precis när hon stod på tur att gå en chefsutbildning. Efter sjukskrivningen tänkte hon om och satsade på något hon verkligen kände passion för – att utbilda sig till sexrådgivare. Eftersom hon även är en engagerad hunduppfödare behövde utbildningen ske på distans. Då passade Cady perfekt.

Jag försöker alltid ha en positiv attityd, är rätt glad och sprallig. Samtidigt har jag nog alltid varit en sån som folk får förtroende för, många har haft lätt att öppna sig för mig kring sina relationsproblem. I kombination med mina 7 år som säljare av Himmelrikets erotiska produkter, så fick jag bekräftat för mig att jag behövdes inom branschen, säger Yasmine.

Vill kunna jobba brett inom yrket

Sedan tidigare var Yasmine utbildad mindfulness-instruktör och eftersom hon bestämde sig för att jobba brett med sexuella relationer och stress, tog hon innan Cady även en utbildning till relationscoach. Sen följde utbildningen hos Cady till sexrådgivare. – Fördelarna med att läsa på distans var att jag kunde plugga i lugn och ro i min egen takt samtidigt jag kunde jobba och ta hand om mitt liv. Jag kan vara ganska disträ i perioder och då passade Cady perfekt. Hade en fin kommunikation med min trevliga kontaktperson. Under utbildningen gjorde jag inlämningar och fick bra feedback kring vad jag behövde träna mer på. – Jag upplevde Cady som ett väldigt prisvärt och naturligt upplägg. Det var skönt att slippa tidspressen, särskilt som det är många fackord och medicinska termer att få grepp om inom yrket.

Drömmer om att starta egen klinik

Idag frilansar Yasmine som sexrådgivande konsult via ett faktureringsföretag. Målet är starta eget och bygga upp en klinik där alla grenar inom området finns under samma tak, som coacher, läkare, kurator, barnmorska och gynekolog. Just nu har hon en mottagning som även är hennes ateljé. Konst är viktigt och även ett bra verktyg när hon vill få sina patienter att slappna av. – Genom att få vara kreativ har många lättare att öppna sig. Hos mig har besökaren valmöjligheten att måla samtidigt som vi pratar, något som frigör ”må bra” hormoner och kan skapa trygghet, särskilt om den jag möter har blivit utsatt för något. Jag kan även studera genom färgval och form hur människan mår, vilket leder mig till att ställa rätt frågor. Det har kommit att bli en del av min metod som sexrådgivare.

Yasmines tips till dig som vill studera på distans:

  • Skaffa rutiner som passar dig, för du behöver ha bra självdisciplin.
  • Sök information själv också. Nöj dig inte bara med kurslitteratur.
  • Ha en mysig plats där du får lite lugn och ro. Viktigt att kunna tänka ifred.
  • Glöm inte att ta pauser. Promenera mycket och hämta kraft.
Rulla till toppen

NYHETSBREV

Registrera dig för att få senaste nyheter och information!